İki şişe içki için değdi mi?

72
reklam alani

 

Girne’de müşteri olarak girdikleri Real 1 isimli marketten 2 şişe alkollü içki çalan zanlılar 22 yaşındaki Mısır uyruklu Ahmed Ashraf Ali Mahmoud Elbashandy, 22 yaşındaki Suriye uyruklu Abdulkader Afissi ile 22 yaşındaki Filistin uyruklu Saeed Sofian Saeed Altorkomany tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Evrim Kamalı’nın haberine göre;  Mahkemede  polis memuru İbrahim Varol, zanlılar Ahmed Ashraf Ali Mahmoud Elbashandy, Abdulkader Afissi ve Saeed Sofian Saeed Altorkomany’nin 9 Mayıs tarihinde, 22.00 – 22.15 saatleri arasında, Girne’de faaliyet gösteren “Real-1” isimli markete müşteri olarak girdiklerini ve market içinden aldıkları iki şişe viskiyi ödeme yapmadan market dışına çıkarmak suretiyle çaldıklarının tespit edildiğini söyledi.

Zanlıların tutuklanmasının ardından gönüllü ifade verdiklerini söyleyen polis memuru Varol, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını mahkemeye aktardı. Polis memuru İbrahim Varol, zanlıların öğrenci olduklarını ve davalarında hazır olmalarını sağlamak maksadı ile mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Kefaleti ödeyemediler

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun, zanlıların yurt dışına çıkışının yasaklanıp, 20’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamaları ve 1000TL’lik nakdi teminat karşılığında yargılanıncaya kadar serbest kalmalarına emir verdi. Mahkemenin uygun gördüğü 1000 TL’lik nakdi teminat şartını yerine getiremeyen zanlılar, 1 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Paylaş