Gizli bilgileri Güney’e kaçırırken yakalanmıştı, 5 bin lirayla serbest kaldı..

61
reklam alani

“Gizli Belge” olan sivil ve askeri gemilerin trafik listelerini tasarrufunda bulunduran ve Güney Kıbrıs’a geçmek isterken yakalanan zanlı Cafer Akalınlar, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

Gamze Pir Baykur’un haberine göre; Liman Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı Baş Kılavuzluk ve Liman Başkanlığı’na ait gizli belge olan sivil ve askeri gemilerin bilgilerinin bulunduğu gemi trafik listelerini ele geçiren ve Güney Kıbrıs’a  gizli belgeler ile geçmek isterken yakalanan zanlı Cafer Akalınlar, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Lefkoşa Askeri Mahkemenin ardından dün de “Gizli belgeleri ele geçirme”, “Patlayıcı madde tasarrufu” ve “Tecavüzikar alet taşıma” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Akalınlar, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Gizli belgeleri Güney Kıbrıs’a götürüyordu

Meselenin tahkikat memuru Löğmen Yücetürk, 3 Mayıs tarihinde alınan bir ihbar üzerine zanlı Cafer Akalınlar’ın kullanımındaki FZ 345 plakalı araçla Akyar Kara Giriş Kapısı’nda durdurulduğunu söyledi. Yücetürk, zanlının aracında yapılan aramada Liman Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı Baş Kılavuzluk ve Liman Başkanlığı’na ait 2017-2018 yılı askeri ve sivil gemilerinin isimlerinin, geliş gidiş güzergahlarının, taşıdığı yüklerin içeriğinin bulunduğu gemi trafik listeleri, 2 adet patlayıcı madde olan torpil, 1 adet bıçak ve 1 adet tahta sopa bulunduğunu açıkladı. Zanlının gönüllü ifade verdiğini belirten Yücetürk, zanlının konu belgeleri kitap yazmak için topladığını beyan ettiğini söyledi. Yücetürk, zanlının 4 Mayıs ve

7 Mayıs tarihinde Lefkoşa’da Askeri Mahkemeye çıkarıldığını ve toplam 10 gün tutukluluk süresi alındığını ifade ederek, bu süreler içerisinde yapılan araştırmada konu belgelerin gizli belgeler olduğu ve KKTC’nin güvenliğini tehlikeye düşürecek nitelikte belgeler olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını belirten Yücetürk, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

5 bin TL’ye serbest

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Cafer Akalınlar’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine, 2 KKTC vatandaşının 75’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve zanlının haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Paylaş