Yüksek İdare Mahkemesi gece kulüplerinde seks işçiliği yapıldığını tespit etti.

83
reklam alani

Yüksek İdare Mahkemesi oybirliğiyle aldığı kararda gece kulüplerinde seks işçiliği yapıldığını tespit etti. Mahkeme Lefkoşa Belediyesi’nin mühürlediği 3 gece kulübünden birinin ara emri başvurusunu görüşerek karara bağladı

Yüksek İdare Mahkemesi’nin verdiği karar gereği, mühürlenen gece kulübü kapalı kalacak. Mahkeme aynı zamanda gece kulübünün arkasındaki yatı evlerinin de mühürlü kalmasını onayladı. Aynı konumda olan ve benzer başvuru yapan diğer iki gece kulübünün başvurusuna ilişkin karar ileriki tarihe kaldı

King Night Club’a ilişkin kararda, yargıçlar farklı gerekçelerle ancak oybirliğiyle karar üretti. Kararda, gece kulübünde konsomatrislik değil seks işçiliği yapıldığı bulgusunun yanı sıra, kadınların çalıştıkları yerde yatmalarının yasaya aykırı olduğu, söz konusu işyerinin izinsiz olduğu da vurgulandı.

Lefkoşa Türk belediyesi Başkanı Harmancı, Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararının seks işçiliğine bulgu yapması açısından KKTC’de bir ilk olduğunu kaydetti.  Harmancı: Mahkemede ortaya koyduğumuz deliler ve dinlettiğimiz hastane doktoru bu kararın verilmesinde etkili oldu.

Havadis’ten Devrim DEMİR’in haberine göre; 

Mahkeme ayrıca dava masraflarını da davacıların ödemesine emir verdi.

Av. Hüseyin Malyalı: Mahkeme ‘Seks işçiliğine’ bulgu yaptı

 

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin avukatı Hüseyin Malyalı, Yüksek İdari Mahkemesi’nde görüşülen King Night gece kulübü ara emri kararı ile ilgili Mahkeme heyetinin gece kulübünde ‘Seks işçiliği’ yapıldığına bulgu yaptığını belirtti.

Malyalı, Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararında sadece ‘Seks işçiliği’ değil, gece kulübünde çalışan kadınların iş yerinde yatmalarının yasaya aykırı olduğuna bulgu yaptığını söyledi.

Malyalı, üç yargıçlı okunan kararda, heyetin farklı gerekçelerle ara emri kararını red ettiğini ifade etti.

 

Harmancı: Seks işçiliği tespit edildi 

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, “Gece kulüpleri çalışma izni olmadığından dolayı ve bize yapılan başvuru ile gerçekte yapılan işin farklı olduğu nedeniyle kapatmıştık” diyen Harmancı, işletme izni başvuruların gece kulübü olarak yapıldığını ancak sözkonusu yerlerde seks işçiliği yaptırıldığını belirtti.

Harmancı, kararı bir ilk olarak nitelendirdi

“Mahkeme kararı için yoğun mücadele verildi. İlk kez KKTC’de bir mahkeme bizim sunduğumuz delilleri kabule ederek gece kulüplerinde seks işçiliği yapıldığı tespitinde bulundu. Mahkemede dinlettiğimiz hastane doktoru ve sunduğumuz deliller kararda etkili oldu”

 

Seks işçiliği yaptırılacaksa bunun bir yasal çerçevede olması gerektiğine vurgu yapan Harmancı, “Biz dünyanın en eski mesleği olan bu mesleğin yasal zemine çekilmesinden yanayız. Tanımı yapılsın ve işi yapmak isteyen bireylere insan hakları sağlansın” dedi.

 

Paylaş