Amerika’nın Güney Kıbrıs’a silah ambargosunu kaldırmasını istiyorlar..

55
reklam alani

ABD’nin Güney Kıbrıs’a askeri malzeme satış ambargosunun kaldırılması konusu, Rum Savunma Bakanı Savvas Aggelides ile ABD’nin Avrupa ve NATO Konularından Yetkili Savunma Bakanı Vekili Thomas Goffus arasında Rum Milli Muhafız Ordusu Karargâhında gerçekleştirilen görüşmede ele alınan konular arasında bulunuyordu.

Rum Savunma Bakanlığının açıklamasında, “görüşme sırasında Güney Kıbrıs’ın bölgesel rolü, bölgedeki ABD müttefikleri ile geliştirdiği işbirliği ve bunun ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve terörle mücadeleye nasıl yardımcı olabileceği konularında görüş teatisi gerçekleştirildi” dendi.
Buna ek olarak Aggelides “tarafımızın, ikili ilişkilerin derinleştirilmesi ve savunma ve güvenlik alanlarında ABD ile işbirliği arzusuna” değindi.

Savunma Bakanı “Amerikalı yetkiliyi Amerika Birleşik Devletleri tarafından yürütülen uluslararası koalisyon altında terörle mücadeleye Güney Kıbrıs’ın desteğini teyit ederek, NATO üyesi olan Türkiye’nin Güney Kıbrıs’a karşı tahriklerde bulunduğunu söyledi.

Aggelides ayrıca “Amerika’nın Güney Kıbrıs’a askeri malzeme satış ambargosunun kaldırılması konusunu masaya yatırarak, söz konusu konunun ikili ilişkilerin geliştirilmesindeki önemini vurguladı”.

Açıklamaya göre “Amerikalı yetkili Washington’a dönüşünde bu konuyu ilgililere ileteceğine dair söz verdi.

“Ayrıca enerji programı konusuna da değildi ve Goffus Rum Münhasır Ekonomik Bölgesindeki planlarına destek verdi”.

Savunma Bakanına Rum Milli Muhafız Ordusu Komutanı ve Savunma Bakanlığı yetkilileri Amerikalı yetkiliye ise Lefkoşa’nın ABD Büyükelçisi ve elçilik yetkilileri eşlik etti.

Paylaş