Yenierenköy Belediyesi’nde çalışanlar işbaşı yapıyor..

72
reklam alani

Yenierenköy Belediyesi çalışanları, 7 aylık maaş alacaklarının üçünü dün aldı.

Ekim, kasım ve aralık ayı maaşlarını Koop Merkez Bankası’ndan çeken 112 çalışanın geriye 4 maaş alacağı kaldı.

Üç aylık maaşlarını alan çalışanlar, bugün iş başı yapıyor. Bölgenin her yerini saran çöpleri bugün toplamaya başlayacak olan belediye çalışanları, Dipkarpaz Belediyesi ve Mehmetçik Belediyesi’nden de araç desteği alacak.

Öte yandan Belediye Emekçileri Sendikası dün akşam çalışanlarla toplantı yaptı ve Yenierenköy Belediyesi’yle ilgili hükümete sunacakları öneri listesini tamamladı. BES Başkanı Mustafa Yalınkaya, öneriyle ilgili hiçbir detay vermedi ancak bugün hükümetten randevu talep edeceklerini belirtti.

Maaş aldılar ama işsizlik onları korkutuyor

Çalışanlar dün hakları olan maaşlarını aldı ancak bu durum onların yüzünü güldürmedi. Belediye çalışanları, maaş sorunu bir yana şimdi de belediyenin Dipkarpaz Belediyesi’ne bağlanması projesi nedeniyle işsiz kalmakla karşı karşıya.

Hatırlanacağı üzere yaklaşık iki ay önce çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyen belediye başkan vekili ve meclis üyeleri belediyenin kapısına kilit vurmuştu.

Belediyenin kapısına kilit vurulmasının ardından beldede, cenaze ve su borusundaki arızalar haricinde hiçbir beledi hizmet verilmedi.

Paylaş