Bakanlar Kurulu, Türkiye ile petrol arama anlaşmasını uzattı.

133
reklam alani

 

Yaklaşık 4 saat süren Bakanlar Kurulu alınan kararları açıklandı:

  • 2018 Bütçesi 5 milyar, 815 milyon TL olarak onaylandı meclise sevk edildi.
  • Hemşire ve ebelerin kadrolarına ilişkin düzenlemeler içeren Yataklı tedavi kurumları yasa tasarısı da onaylandı meclise sevk edildi
  • Kiralık araç plakaları 2 Temmuz tarihinden itibaren eski haline dönüyor
  • Türkiye petrolleri anonim ortaklığı ile 2011de yapılan petrol arama anlaşması 6 yıl uzatıldı

Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrası TDP Genel Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit açıklama yaptı.

Özyiğit’in açıklaması şöyle:

“Bakanlar Kurulu’nun 4 saat süren toplantısında, gündemdeki konular ele alındı. Bu konulardan başlıcası 2018 bütçesiydi. Bütçeyi yeniden ele aldık ve son şeklini vererek 5 milyar 815 milyon olarak öngörülen bütçeyi Bakanlar Kurulu olarak  onayladıktan sonra meclise sevk ettik.

Diğer konu ise, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Değişiklik  Yasa Tasarısı’ydı. Hemşire ve ebelerle ilgili kadrolar yeniden düzenlendi. Bu da meclise sevk edildi. 2017’de haziran’da Z plakalı kiralık araçlarda geçici bir tüzükle değişikliğe gidilmişti. Biz bunu yasal hale getiriyoruz. Mevcut yasayı koruyoruz ve 2 Temmuz’a kadar tüm kiralık araçların eski haline döneceğini bildiriyoruz.  Bu konu, ilgili sektör temsilcileriyle mutabakat içinde ele alındı ve gereği yapılıyor.

Son olarak geçmiş hükümet, Türkiye ile Kıbrıs’ın açıklarında (Münhasır Ekonomik Bölgesi)MEB’de petrol arama konusunda bir anlaşma yapmıştı.

Türkiye petrolleri anonim ortaklığı ile yapılan bu anlaşmanın süresi 6 yıl uzatıldı.”

Paylaş