İlk Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı.. Alınan kararlar açıklandı.

93
reklam alani

4’lü koalisyon hükümetinin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı bugün yapıldı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi ve Demokrat Parti Dörtlü koalisyonunun ilk Bakanlar Kurulu toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Başbakan Tufan Erhürman başkanlığındaki toplantı saat 10.15’te, Başbakanlık’taki Bakanlar Kurulu toplantı salonunda başladı.

Toplantı sonrası basına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 6 başlık halinde alınan kararları açıkladı.

Özersay ilk olarak, borçların yapılandırılmasını düzenleyen Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı’nı onayladıklarını açıkladı.

Daha sonra Meclis’te bekleyen yasa ve önergelerin güncelleneceğini belirten Özersay, bir önceki hükümet döneminde hazırlanmış olan yasa ve önergelerin yeniden canlandırılması ve yasalaştırılması için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Üçüncü olarak da kiralık araçların plakalarıyla ilgili farklı kurumlardan görüş alındığını ve trafik güvenliği bağlamında doğru zemine oturtulması için bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Özersay, bugün basında yer alan hali arazi tahsisiyle ilgili değerlendirme yapıldığını ortada hukuka uygunluk bakımından soru işaretleri olduğunu ve ilgili bakanın bir çalışma yapıp gerekirse iznin iptal edileceğini açıkladı.

Öte yandan kanser hastalarına bildirim zorunluluğu konusunda yasal düzenleme getirileceği yönünde karar ürettiklerini de aktaran Özersay, Daireler ve müdürlük/müsteşarlıklarla ilgili tüzüğün de Bakanlar Kurulu’nda onaylandığını vurguladı.

 

Paylaş