MDP, Gezici hakkında polise suç duyurusunda bulundu.

103
reklam alani

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Lefkoşa milletvekili adayı Hüseyin Mert Coşkun, Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici hakkında polise şikayette bulunduklarını açıkladı.

MDP’den yapılan açıklamada, şikayete gerekçe olarak “yasak olmasına rağmen kamuoyu yoklaması yapması ve açıklaması” gösterildi.

“Eğer hakkında şikayet varsa yargılanabilir!”

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik, “Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nın 187 A maddesinde ‘yoklama veya araştırmaları yayınlayan, ilan eden veya duyuranlar suç işlemiş olurlar ve mahkum olmaları halinde iki yıla kadar hapislik cezasına çarptırılırlar. Dava okunup, mahkeme tarafından suçları ispat edilmesi halinde kendilerine ceza verilecektir. Şuanda KKTC’de olmayan biri eğer aleyhine şikayet varsa buraya geldiğinde işlediği suç için hesabını verecektir” dedi.

“Polise şikayet edilmesi gerekir”

Aleyhinde siyasi partilerin de, gazetecilerin de şikayette bulunabileceklerini kaydeden Şefik, “Polise şikayet edilmesi gerekir. Bizim şikayet etmemiz uygun değildir. Çünkü sonuçta bizim bünyemizde yargılama olur ve yargılama esnasında Anayasa’ya havale veya istinaf olmaması halinde Yüksek Seçim Kurulu olarak biz dinleriz. Yüksek Seçim Kurulu’nda yer alan kişilerin polise şikayetçi olması, daha sonra da bu davayı dinlemesi, hem şikayetçi hem dinleyen olması doğru değildir” dedi.

Paylaş