Lapta’da yarım kilo esrar ve bonzai.. Satıcıları İngiliz çıktı..

301

Girne’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda İan David, Melike Gözde Şahin ve Craig Michael Barnett 600 gram uyuşturucu ile yakalandı. Mahkemeye çıkartılan zanlılara 1’er gün tutukluluk verildi

reklam alani

Narkotik ekipleri yeni yıl öncesi uyuşturucu tacirlerine ağır bir darbe daha vururken, bu kez ele geçirilen uyuşturucu satıcısının İngiliz olması dikkat çekti.

Girne Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi tarafından geçtiğimiz gün düzenlenen operasyonda yaklaşık 603 gram ağırlığında hintkeneviri türü ve 87 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Meseleyle ilgisi bulunan biri kadın üç kişi de tutuklandı ve Girne’de mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 1’er günlük tutukluluk emri alındı.

Kullanıcılar suçlarını kabul etti

Bir ihbar üzerine Ozanköy’de bulunan Ian David C. Sparks’a (52) ait ikametgaha geçtiğimiz gün sabah saatlerinde operasyon düzenleyen narkotik ekipleri, ikametgah içerisinde yapılan aramada zanlı Ian David C. Sparks’ın tasarrufunda 0.5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve evde kiracı olarak yaşayan Melike Gözde Şahin’in (27) tasarrufunda ise 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yapılan soruşturmada, gönüllü ifade vererek suçlarını kabul eden zanlıların, tasarruflarında ele geçirilen uyuşturucu maddeyi 24 Aralık günü zanlı Craig Michael Barnett’den satın aldıklarına yönelik itirafta bulunmaları üzerine söz konusu zanlının ikametgâhına operasyon düzenlendi.

Barnett Lapta’da yakalandı

56 yaşındaki Craig Michael Barnett’in Lapta’da bulunan ikametgâhına operasyon düzenleyen narkotik ekipleri, ikametgah içerisinde yaklaşık 5 ayrı paket içerisinde 600 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde, 29 ayrı paket içerinde toplamda 87 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ve üzerinde uyuşturucu kalıntısı olan hassas terazi ele geçirerek emare olarak aldı. Operasyon sonrası tutuklanan tüm zanlılar Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen duruşmada Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın, Girne Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram’ı tanık olarak dinletti.

Zanlıların “Uyuşturucu Madde Alma, Verme ve Tasarrufu” suçlarından methaldar olduklarını belirten Mehmet Bayram, zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın daha yeni başladığına dikkat çekerek, serbest kalmaları halinde meseleyle ilgili aranan şahıslara, tanıklara ve kayıp olduğuna inanılan emarelere etki edebileceklerini ifade etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, tahkikatın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacıyla ilk nazarda zanlılar aleyhine bir günlük tutukluluk emri verdi.

Paylaş