Halkın Partisi, adayları ve seçim manifestosunu Girne’de tanıttı.

96
reklam alani

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, şahsi menfaatleri peşinde koşarak memleketin yararını hiçe sayan eski siyaset zihniyetinden kurtulmaya sadece üç hafta kaldığını söyledi.


Özersay, “2013 seçimlerinde nasıl ki görevde olan bir başbakan sandıkta kalmıştı, şimdi Sayın Hüseyin Özgürgün’ü aynı akıbet bekliyor gibi görünüyor” dedi.

Halkın Partisi, 7 Ocak Erken Genel Seçim adayları ve seçim manifestosunu, Güzelyurt’un ardından Girne’de düzenlediği etkinlikte tanıttı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada halkın koalisyonlardan bıkıp usandığını dile getiren Özersay, “Çıkış yolunun, gerçekten alternatif olan Halkın Partisi’ni güçlü şekilde tek başına iktidara getirmektir” dedi.

 

Özersay “Bu ülke koalisyonlardan yorulmuştur, her iki yılda bir değişen hükümetlerden yorgun düşmüştür. Koalisyon pazarlıkları başta olmak üzere, bakanlık, müdürlük, müsteşarlık ve dairelerin belirlenmesinde bir at pazarlığı yapılıyor. Ertesinde de sürekli hükümetler değiştiği, vekiller ordan oraya geçmeye çalıştığı ya da ayartıldığı için bu ülke bir arpa boyu yol alamamaktadır” dedi.


“Sayın Özgürgün’ün de bundan nasibini alacağını ve sahip olduğu siyaset zihniyetle birlikte sandıkta kalabileceğini gözlemliyoruz” ifadelerini kullanan Özersay, şöyle devam etti:

“Madem ki yarattıkları bu sistem içerisinde ne siyaseten, ne de hukuken hesap veriyorlar, o halde sandıkta hesap verecekler. Sandıkta Halk olarak bu eski siyaset anlayışından hesap soracağız. Kimini mahalleye, kimini ise Halkın Partisi iktidarında mahkemeye yollayacağız”

 

Paylaş