Polis Yasası komiteye geri gönderildi

71
reklam alani

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 15 günlük aranın ardından bugün toplandı.

Polis Örgütü Kuruluş Görev ve Yetkileri Değişiklik Yasa Önerisinin Genel Kurul’da üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere oylandı ve oybirliğiyle onaylandı.

Meclis Genel Kurulu, binlerce polisin beklediği Polis Örgütü Kuruluş, Görev ve Yetkileri (Değişiklik) Yasa Önerisi görüştü.

UBP milletvekili ve Komite başkanı Ahmet Kaşif,  “Bu konu gündeme geldiğinde kürsü inliyordu. Herkes ‘sonuna kadar arkasındayız geçirelim diyordu” şeklinde konuştu.

Komiteye ivedilikle iletilen yasa önerisini çalıştıklarını ve öneriyi Genel Kurula gönderdiklerini belirten Kaşif, “Eksiklikleri gördük. Önerinin komiteye çekilmesini ve Perşembe günkü toplantıda konuşulanlar ışığında tekrar değerlendirmesini öneriyorum” dedi.
Kaşif’in önerisi milletvekillerinin onayına sunuldu. Öneri oyçokluğuyla kabul edildi.
Genel Kurul, 18 Aralık Pazartesi günü yasama ve denetim göreviyle toplanacak.

Polis örgütü mensuplarını yakından ilgilendiren “Polis Örgütü Kuruluş Görev ve Yetkileri (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere Meclis Genel Kurulu’nda onaylandı.

Polis örgütü mensupları, sabah saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meclisi bahçesinde toplanarak, Meclis Genel Kurulu’ndan çıkacak sonucu bekledi. Polis örgütü mensupları, Meclis oturumlarının yapıldığı salonun konuk bölümünde toplantıyı ve toplantıdan çıkacak sonucu yakından izledi.

Paylaş