Toplumcu Demokrasi Partisi milletvekili adayları.

197

TDP’li üyeler, aday belirleme ve sıralama için dün sandık başındaydı. TDP’de de milletvekilleri ve adayları netleşmiş oldu

reklam alani

Toplumcu Demokrasi Partisi’nde aday belirleme ve sıralama için üyeler dün sandık başına gitti. Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde dün sabah 10.30’da üyelerin katılımıyla başlayan ve ‘Güçlü’, ‘ Temiz’ ve ‘Özgür’ temasıyla gerçekleştirilen etkinliğin başında TDP  Genel Başkanı Cemal Özyiğit bir konuşma gerçekleştirdi.

Özyiğit’in konuşmasının ardından aday adayları tek tek sahneye davet edilerek üyelere takdim edildi. Divan Başkanlığını Mehmet Hoca yaparken, Yüksek Seçim Kurulu’ndan da 4 görevli divanda hazır bulundu. Oy verme İşlemi saat 18.00’e kadar sürdü. Oy sayımı ise saat 18.30’da başladı.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 7 Ocak 2018 seçimlerine yönelik iddialı bir kadroyla yola çıktıklarını belirterek, “Güçlü, Temiz ve Özgür bir gelecek için yollardayız” dedi. Üyelerin yoğun katılımıyla bir demokrasi şöleni yaşadıklarını belirten Özyiğit, bu kadronun 7 Ocak’ta toplumdan çok güçlü bir destek alacağını, bu konudaki tek güvencelerinin de yine toplum olduğunu vurguladı.

Özyiğit: Ülkenin geleceğini belirlemek için hazırız

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, konuşmasına, “Çok değerli divan kurulu, yüksek seçim kurulunun değerli üyeleri ve 41 yıllık gelenekten 7 Ocak’ta geleceği şekillendirecek, aydınlık yarınları belirleyecek TDP’liler, demokrasi şölenimize hoş geldiniz” diyerek başladı. TDP’li adayların her birinin, birbirinden değerli, birbirinden donanımlı bireyler olduklarını, bunun takdirinin de zaten toplum tarafından yapıldığını belirten Özyiğit, “TDP, güçlü, temiz ve özgür bir kadroyla, bu ülkenin geleceğini şekillendirmek için yoldadır” dedi.

Temizlik ve şeffaflık ilkelerinden asla ödün vermediklerini, bu konuda kararlı bir duruş sergilediklerini  kaydeden Özyiğit, “Güçlü, temiz ve özgür bir geleceği şekillendirmeye önce kendi içimizde başladık. Bir şeyleri, önce kendi içimizde inanarak şekillendirmek ve içselleştirmek gerek. Sosyal demokrasiyi sadece sloganlarda yaşamak değil, bunu bir yaşam biçimine dönüştürmek gerek. Bizim geleneğimiz de bizlere tam da bunu işaret etmektedir. Bu bağlamda, bir birinden değerli, donanımlı güçlü, temiz ve özgür bir kadro ile yola çıktık ve inanıyorum ki 7 Ocak’ta bu kadro, gelecek nesiller adına toplumdan  çok güçlü, çok anlamlı bir destek alacaktır” ifadelerini kullandı.

Salonu dolduran yüzlerce TDP gönüllüsü ile demokrasi şöleni yaşamakta olduklarını belirten Özyiğit, “Sıralama elbette bireysel olarak önemli, ama önemli olan kadrodur, bizler de bir birinden değerli kişilerin oluşturduğu güçlü bir kadroyuz. Bu kadro da toplumun desteği ile 7 Ocak’ta sandıktan güçlü bir şekilde çıkarak, güçlü, temiz özgür bir ülkeyi şekillendirecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

TDP’nin ilçelere göre milletvekili aday sıralaması şöyle:
Lefkoşa

1- Cemal Gürsel Özyiğit

2- Asım İdris

3- Dr. Suphi Hüdaoğlu

4- Dr. Hıvsiye Özlem Gürkut  (Kontenjan)

5- Dr. Halil Hızal (Kontenjan)

6- Boysan Boyra

7- Çelen Çağansoy

8- Evrim Hınçal

9- Barış Erkmen

10- Mine Atlı

11- Mustafa Erk

12- Tekin Birinci

13- Adnan Eraslan

14- Ediz Tuncel

15- Bülent Kılıçoğlu

16- Dağdoğan Sadrazam

Mağusa

1- Hüseyin Angolemli

2- Yeşim Dede

3- Mürüde Çelikağ (Kontenjan)

4- Ece Balcı

5- Ercan Hoşkara

6- Barış Başel (Kontenjan)

7- Yasemin Çobanoğlu

8-  Ahmet Denizer

9- Taçam Gökbörü

10- İlknur Işıl Türkmen

11- Ümit Karagözlü

12- Ümit Emin

13- Seyit Ahmet Güler

Girne

1- Zeki Çeler

2- Ayşe Öztabay

3- İlkşen Varoğlu Atik (Kontenjan)

4- Zafer Hüray (Kontenjan)

5- Meral Başkal

6- Ziya Egemen Sencer

7- Sibel Karaca

8- Faize Sertel

9- Hamide Dağkıranlar

10- Elmas Tokay

İskele

1- Cemaliye Soğancı

2- Salim Özbolat  (Kontenjan)

3- Erkut Yılmabaşar

4- Yaşar Gündeğer

5- Hasan Bilgehan

Güzelyurt

1- Kamil Gilanlıoğulları

2- Neşe Ertok  (Kontenjan)

3- Adnan Kemal İşbilir

4- Metin Ertop

Lefke

1- Orhun Karagözlü

2- Cem Kızılgök

Paylaş