TKP YG milletvekili adaylarını yaptığı ön seçimle belirledi.

98
reklam alani

TKP Yeni Güçler ile BKP’nin oluşturduğu Değişim ve Kurtuluş İttifakı dün akşam düzenlediği “ Değişim ve Kurtuluş Şöleni ” ile 7 Ocak 2018 Erken Genel Seçimleri milletvekili adaylarını yaptığı ön seçimle belirledi.

TKP Yeni Güçler ile BKP’nin oluşturduğu Değişim ve Kurtuluş İttifakı dün akşam düzenlediği “ Değişim ve Kurtuluş Şöleni ” ile 7 Ocak 2018 Erken Genel Seçimleri milletvekili adaylarını yaptığı ön seçimle belirledi. Yoğun ve coşkulu bir katılım ile gerçekleşen “ Değişim ve Kurtuluş’ temalı şölende ülkemizin tanınmış ve sevilen gruplarından SOS sevilen şarkıları ile kulakların pasını silerken, şölende sahne alan Folklor Ekibi de katılımcılara görsel bir şölen sundular. Daha sonrasında Demokrasi ve emek mücadelesinde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri ve yakın bir zamanda geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden TKP Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Mertekçi ve BKP kurucularından Özker Özgür anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

YDÜ Kütüphane Salonunda coşkulu ve yoğun bir katılım ile gerçekleşen şölende TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem ve BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün katılımcılara hitaben söz aldılar.

solen_fotolar-(5).jpg

MEHMET ÇAKICI

Şölene katılan partililere hitaben “burada olduğunuz için çok mutluyum” diyerek söze başlayan, TKP Yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı, Ülkenin sil baştan değişime ihtiyacı olduğunu söyledi. Çakıcı, “ Bu eski siyaset yapısı bitmeli ve yerine yeni bir yönetim gelmelidir. Çünkü bu ülkede değişmesi gereken çok şey var. Halen daha Kamu reformu, sağlık reformu, eğitim reformu, tarım reformu yapılmadı. Ülkede sivilleşme ve demokratikleşme gerçekleşmedi” dedi.

“Özel bir zümrenin hegemonyası altında bu ülke 40 yıldır yönetiliyor” açıklamasında bulunan Çakıcı, “ UBP, CTP ve DP gibi partilerin bu yapıyı koruyan siyasetleri halen daha devam etmektedir. Bu düzen, bu ganimet düzeni artık değişmeli ve bunlardan tümüyle kurtulmalıyız. Bunun içinde güçlü donanımlı, tecrübeli insanların yanında gençlerin de bulunduğu bir siyasi partiye bir güce ihtiyacı var. Buda TKP Yeni Güçler’dir.” dedi.

Adaylarını ilk olarak açıklayan ve üyelerine ilk olarak sıralayan yapan parti olarak kamuoyunun önüne sunuyoruz. Baskın seçim diyerek, bizi baskına uğratacaklarını düşünenlerin tuzağa kendilerinin düşmüştür” diyen Çakıcı , “ Bugün TKP Yeni Güçler’in iktidara yürüyüşünün temellerinin atıldığı ilk gündür. Çiftçilikte zenginlik sınırı getirerek ülkedeki köy ağası dönemlerini sona erdireceğiz.  Faiz yasasını değiştirerek faiz mağduriyetini ortadan kaldıracağız. Vergi reformu ile zenginden daha çok, az gelirliden daha az vergi alarak adaletli bir vergi sistemini sağlayacağız. Büyük şirketlere verilen vergi muafiyetlerine tümüyle son vereceğiz. Kıbrıs’ta yeni bir dönem başlayacak. Kıbrıs Türk Halkı 8 Ocak sabahı yepyeni bir güne uyanacak” dedi.

Ülkede uyuşturucu ve insan kaçakçılığı, fuhuş, kumar, çocuk istismarı yanında birçok sorun ile boğuştuğunu, ülkenin mafyaların kontrolünde olduğunu, Kıbrıs Türk Halkının ülkenin içinde bulunduğu bu kokuşmuş düzenden artık bıktığının altını çizen Çakıcı, “ Ülkedeki mevcut statükonun devamını isteyen ve bundan nemalananların en büyük korkusu TKP Yeni Güçler’dir” dedi.

Çakıcı, “ Biz bir yola çıktık, bu düzeni yıkacağız bize saldırmaları doğal.  Biz bir ittifak yaptık bir noktada buluştuk bu yolculuk iktidar yoludur biz gelecekte hükümetiz. Adaylık konusunda toplumun her kesiminden insan seçtik. Hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.

solen_fotolar-(2).jpgÇakıcı içlerinde CTP’li, UBP’li, DP’li ve BKP’lilerin olduğuna dikkat çekerek çıktıkları yolda beraber yürüyeceklerinin altını çizdi. Kıbrıs Türk halkını değişim sloganı ile DP, CTP ve UBP’den kurtarmak için yürüdüklerini kaydeden Çakıcı TKP Yeni Güçler’in anketlerde aşağı sıralarda gösterildiğini söyledi. Sahte ve ısmarlama anketlerle bizleri görmezden gelenlere, yok sayanlara ve küçümseyenlere bugün en güzel cevabı bu salondan veriyoruz diyen Çakıcı, “ Biz güçlüyüz, biz büyüyüz ve geliyoruz” dedi. TKP yeni Güçler,  bilimin, eşitliğin insan haklarının, adaletin, hukuk düzeninin partisidir, ülkede kalıcı bir barışı isteyenlerin partisidir diyen Çakıcı “ Ayakları üzerinde duran bir ekonomiyi beş yıl içerisinde gerçekleştiremezsem siyasi hayatıma nokta koyacağım” dedi.

 

 

OY VERME İŞLEMİ

solen_fotolar-(1).jpg

 

Konuşmaların ardından

Sami Dayıoğlu başkanlığında oluşturulan sandık kurulunun ve YSK tarafından görevlendirilen memurlar eşliğinde, 7 Ocak 2018 Erken Genel Seçimlerinde Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler’den milletvekili adaylarının tespiti ve sıralamaların yapılacağı seçime gidildi.  Aday sıralamasının yapıldığı oylama ve sayım işlemi sabah saatlerine kadar sürdü. Yapılan sayım sonrasında Değişim ve Kurtuluş İttifakının kontenjan ve tüm adayların listesi aşağıdaki gibidir.

solen_fotolar-(10).jpg

LEFKOŞA ADAYLARI                          

1. Dr.MEHMET ÇAKICI

2. İZZET  İZCAN

3.TÖZÜN TUNALI

4.FAHRİ ONBAŞI

5.Av. SEDA OKGÜL

6.MEHMET DAVULCU

7.SEVAL OYALTAN

8.REŞAT SOYLUKAL

9.KEMAL YALKIN AYKUTLU

10.FATMA ALÇICIOĞLU

11.BAHİRE KOREL

12.HEDİYE YİĞİTER

13.AYŞE CAN

14.YUSUF AKAMA

15.AHMET AVANO

16.UĞUR BARANİ

 

MAĞUSA ADAYLARI                         

1.SONAY ADEM

2.MUSTAFA EMİROĞLULARI

3.TAMER KARAKAŞLI

4.AHMET İŞBECEREN

5.ALİ GÜLLE

6.BAKİYE LORD

7.CAFER KOÇAK

8.DR. EMİR GÜL

9.HATİCE SERPİL ÇAĞANSEL

10.BAHADIR CEVHER

11.İBRAHİM KORHAN

12.HİBETİ EVGİNEL

13.UMUT KADI

solen_fotolar-(9).jpg

GİRNE ADAYLARI                               

1.SALİH SONÜSTÜN

2.SERAL ÇETİNDAL

3.SEVDA MELEK BULUT

4.ERTUĞRUL BİLDAĞ

5.ELİF GÜMÜŞMADEN

6.HÜSEYİN HAKANSOY

7.ALİ KUTLUER

8.MEYREM KARAAZİZ

9.YURDAER GARİP

10.GÜLLER KARAMALLİ

 

İSKELE ADAYLARI                              

1. MUSTAFATARHAN

2. ALİ ŞAMALİ

3. MEHMET TAŞ

4. ESMA KIZIL

5. HÜSEYİN BEYAZ

 

GÜZELYURT ADAYLARI                     

1. ZÜHAL KORELİ

2. EMİN TAŞKER

3. İPEK    ÖZSOY

4. ÜMRAL VOLKAN

 

LEFKE ADAYLARI                

1. ALİ ÜNCÜ

2. HASAN İZZET DİNÇOĞLU

Paylaş