Anayolda dehşet saçtılar

67
reklam alani

Girne’de dün sabaha karşı alkol tesiri altında otomobil kullanan ve yolda başka bir otomobilin önünü kesen 22 yaşındaki Mehmet Uçar ve otomobilde yolcu olarak bulunan 23 yaşındaki Azizcan Bakıroğlu terör estirdi.

Lapta istikametine doğru seyreden A.T’nin kullanımında bulunan otomobilin önünü keserek, A.T. ve yanında yolcu olarak bulunan M.T’yi muşka ile darbeden Mehmet Uçar ve Azizcan Bakıroğlu, olay yerinde polis tarafından suçüstü yakalandı.

Saldırganların aracında biri 19 cm, diğeri 15 cm uzunluğunda iki adet bıçak bulan polis, olayda kullanılan muşkayı bulamadı. Uçar ve Bakıroğlu dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve haklarında 3’er gün tutukluluk emri alındı.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Ömer Yavuz yeminli şahadet verdi.

Yavuz, zanlıların “Vahim zarar”, “Ciddi darp”, “Sarhoşluk”, “Tecavüzkâr alet taşıma” ve “İthal-i lisan” suçlarından methaldar olduklarını kaydetti.

Olayın Girne Naci Talat Caddesi üzerinde dün sabah saat 00.15 raddelerinde meydana geldiğini söyleyen Yavuz, zanlı Mehmet Uçar’ın 170 miligram alkol tesiri altında otomobil kullandığı esnada yanında yolcu olarak bulunan Aziz Bakıroğlu ile birlikte kendileri ile aynı istikamette seyreden NS 755 plakalı otomobilin önünü keserek olay çıkardıklarını kaydetti.

Yavuz, zanlıların araçta aldıkları muşka ile önce NS 755 plakalı aracın sürücüsü A.T.’nin kafasına, daha sonra araçta yolcu olarak bulunan M.T.’nin yüzüne vurarak ön dişini kırdıklarını belirtti.

“Muşka henüz bulunmadı”

Olayı, yoldan geçenlerin ayırdığını ve polise haber verildiğini kaydeden Yavuz, zanlıların olay yerinde suçüstü yakalandıklarını belirtti.

Zanlı Mehmet Uçar’ın kullanımındaki LJ 009 plakalı araçta arama yapıldığını kaydeden polis, araçta sağ ön yolcu kapısı cebinde, bir adet ağız uzunluğu 8 santimetre toplam uzunluğu 19 santimetre, bir adet ağız uzunluğu 7 santimetre toplam uzunluğu 15 santimetre iki bıçağın emare olarak alındığını kaydetti.

Olayda kullanılan muşkanın ise henüz bulunmadığını ifade eden Ömer Yavuz soruşturmanın çok ciddi olduğunu belirtti.

Yavuz: Zanlılar polise yardımcı olmuyor

Zanlıların olayla ilgili polise yardımcı olmadıklarını belirten Yavuz, olay yerinde ve çevresinde bulunan kamera görüntülerinin incelenmesi için zamana ihtiyaç olduğunu, ayrıca olayı görüp ayıran şahıslardan ifade temin edilmesi gerektiğini kaydederek 3’er gün tutukluluk talebinde bulundu.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu da, meseleyle ilgili tahkikatın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacıyla talep edilen tutukluluk süresine onay verdi.

Paylaş