Müsiad Kıbrıs Başkanı Sadıkoğlu, İnsani finans zirvesinde KKTC’yi temsil ediyor.

134
reklam alani

Müsiad Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu ve Müsiad’a üye işadamları İnsani finans zirvesine katılıyor.16-17 Kasım tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği),TKBB(Türkiye Katılım Bankaları Birliği) ve TOBB(Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) tarafından düzenlenen zirve,Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde organize ediliyor.

Zirvede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Müsiad Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu temsil edecek.

‘Para odaklı’ sistem yerine ‘insani finans’ yaklaşımını esas alan, parayı faizle değil, üretimle, yatırımla büyütmeye dayanan yeni bir finans sisteminin tartışılacağı “Küresel Katılım Finans Zirvesi” (Global Participation Finance Summit – GPAS İSTANBUL), 16-17 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İnsani değerleri her şeyin üstünde tutan girişimci, yatırımcı ve profesyonelleri bir araya getirecek zirveye, 50 ülkeden 10 binden fazla ziyaretçi, 1.000 kurumsal katılımcı, 100 girişim sermayesi ve varlık fonunun yanı sıra aralarında Tesla CTO’su JB Straubel’in de bulunduğu 200’den fazla konuşmacı katılacak.

Tarih boyunca, farklı din, dil ve ırktan insanları kucaklayarak bir araya getiren, insani değerlere yaptığı ev sahipliğiyle 2016 yılında “İnsanlık Başkenti” seçilen İstanbul’da, yeni bir finansal sistemin temelleri atılıyor. Parayı, üretim ve yatırımla büyütmeyi amaçlayan, insanı ve insani değerleri temeline alan ‘İnsani Finans’ kavramı, finans sistemindeki tüm aktörlerin katılımıyla İstanbul’da masaya yatırılıyor. 16-17 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Küresel Katılım Finans Zirvesi” (Global Participation Finance Summit – GPAS İSTANBUL) insani değerleri ön plana çıkaran yeni paylaşım ekonomisinin ruhuna inanan kişi ve kurumları bir araya getirecek.

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapması planlanıyor Söz konusu zirve, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) organizasyonunda, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurumu, Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yükseköğrenim Kurulu Başkanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek. Açılış konuşmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması öngörülen zirvenin kapanış galasının ise Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İnsani Finans nedir?

İslami ya da faizsiz bankacılık olarak sınırlandırılamayacak bir finansal sistemi, faize dayalı olmayan, kaynakları maksimum seviyede üretme ve yatırıma döndürmeye odaklı bir ekonomik felsefeyi tanımlıyor. Nihai hedef olarak parayı artırmayı değil; paranın ve kazancın insanın mutluluğunu, sürdürülebilir refahını ve ekonominin üretim kapasitesini artırmayı odak alırken, üretmeden, istihdam yaratmadan, paradan para kazandırarak, büyümeye çalışan eski finans sisteminin (faize dayalı finans sisteminin) çıkmazlarına karşı, kâr-zarar ortaklığına dayalı, paylaşımı esas alan, insani ve ahlaki temelli yatırım araçları ile sürdürülebilir ekonomik büyümeyi hedefliyor. İnsani finansta, bankacılıktan sigortacılığa, yatırım finansmanından, emeklilik fonlarına kadar finansal sistemin tüm paydaşları için paranın nasıl kazanıldığı ilk ve en önemli konu.

Paylaş