Kadın aday sıkıntısı yaşayan UBP’nin, muhtemel aday adayları

123
reklam alani

Ulusal Birlik Partisi’nde Lefkoşa, iskele ve Girne Bölgesi’nde kadın adaylar için aday adaylığı başvuru süresini uzattı.

Kadın aday adayı azlığı nedeniyle bu ilçelerde kadın aday adayları Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar başvuru yapabilecek

Maddi kriter başvuruları etkiledi

Ulusal Birlik Partisi’ne yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre UBP’de aday adaylığı için 9 bin TL, adaylık için ise 30 bin TL ödenmesi kriteri bazı UBP’lileri adaylıktan vazgeçirdiği kaydedildi.

Resmi açıklama hafta başı

UBP’nin seçim gündemiyle yapılan son Parti Meclisi toplantısında aday adaylarının kesin listesinin, gerekli belgeler açısından ilk değerlendirme yapıldıktan sonra hafta başında açıklanması yönünde bir görüş ağırlık kazanmıştı. Şimdi Parti yönetimine aday adaylığı başvurusu yapanların belgeleri ve önceden açıklanan para miktarını yatırıp yatırmadıkları incelenecek.

Havadis’in UBP’ye yakın kaynaklardan elde ettiği  60 kişilik aday adayı listesi:

LEFKOŞA: Hasan Taçoy, Tahsin Ertuğruloğlu, Faiz Sucuoğlu, Ersin Tatar, Zorlu Töre, Aydın Soyer, Hakan Fellahoğlu, Hasan Yücelen, Türel Özer Öksüzoğlu, Ahmet Savaşan ve Nurcan Yardımcı, Saffet Nadiri.

Kontenjan için adı geçenler: Savaş Atakan, Olgun Amcaoğlu

MAĞUSA: Sunat Atun, Ahmet Kaşif, Dursun Oğuz,  Erdal Özcenk, H. Ersan Saner, İsmail Güneş Güneşoğlu, Gürsel Uzun, Eylem Dolmacı, Resmiye Canaltay, Dürdane Acu, Oğuzhan Hasipoğlu, Hasan Onalt, Ersun Kutup, Derviş Ekşici.

Kontenjan için ismi geçenler: Hakan Dinçyürek, Hüseyin Çavuş Kelle

GİRNE: Kutlu Evren, İzlem Gürçağ, Ergün Serdaroğlu, Ünal Üstel, Bulut Akacan, Cafer Barutçu, Selim Gökbörü, Ahmet Arslan.

Kontenjan adaylığı için adı geçenler: Özdemir Berova, Burcu Başay Karakaya

GÜZELYURT: Kemal Dürüst, Ali Pilli, Menteş Gündüz, Mehmet Çelebioğlu, Leyla Güneş, Cihan Kombos ve Hatice Şahin.

İSKELE: Önder Sennaroğlu, Hamit Bakırcı, Nazım Çavuşoğlu, Turgay Avcı, Ümit Özkıran, İrfan Tansel Demir, Yasemin Öztürk.

LEFKE: Erdoğan Şanlıdağ, Aytaç Çaluda, Kemal Özgen, Timuçin Pirgalıoğlu, Fırtına Karanfil, Nadir Tahsildaroğluları.

Paylaş