Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar, CTP’nin kontenjan adayı

166
reklam alani

Seçime yaklaşırken ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde aday adayı belirleme süreci de ilerliyor. Önceki gün yapılan Parti Meclisi’nde kontenjan sayıları netleşirken Lefkoşa ve İskele’de banko kontenjan isimlerden bazıları da belli oldu.

Buna göre Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Dr. Sıla Usar Lefkoşa’da; Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Yönetim Kurulu Üyelerinden Fikret Civisilli İskele’de Genel Başkan kontenjanı ile seçime girecek…

Kıbrıs Postası’nın (Vatan Mehmet – Nadire Bahadi)  haberine göre; Ana muhalefet partisi CTP’de önümüzdeki günlerde yine sürpriz kontenjan isimler gündeme gelecek.

CTP’de 18’inde ön seçim YDÜ AKM’de yapılacak. Son kurultayda yapıldığı gibi bir ilk gerçekleşecek ve ön seçim dokunmatik sistemle yapılacak. Neticeler on dakika içerisinde alınacak. 25 Kasımda ise aday tanıtım şöleni gerçekleştirilecek.

CTP’nin Lefkoşa’da 4, Girne ve Mağusa’da 2 İskele’de 1 kontenjan adayı olacak.

MAĞUSA İÇİN BAŞVURU YOK

Öte yandanMağusa için henüz başvuru yok.

2018 yılının ilk ayında yapılması planlanan seçimler için Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde de milletvekilleri aday adaylığı için başvurular başladı.

CTP Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp kontenjan adayları dışında milletvekilliği aday adaylığı için başvuruların kabul edilmeye başlandığını belirterek henüz başvuru yapılmadığını kaydetti.

Kontenjan isimlerinin henüz netlik kazanmadığını belirten Kayalp, kendisinin aday olup olmayacağı sorusu üzerine bir süredir basına konuşmadığını ifade etti ve “Ben ilçe başkanıyım. Bana verilen talimatları yerine getiririm. CTP Parti Merkezi’nin yorumları ne ise benim yorumlarım da odur” diye konuştu.CTP ‘de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları bütün ilçelerde 3-9 Kasım tarihleri arasında olacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından tüm ilçelerde önseçim yapılarak CTP’nin milletvekili adayları belirlenecek.

Paylaş