İki çalışan 144 bin TL’yi şirket hesabına yerine cebine indirdi.

76
reklam alani

Mağusa’nın lüks yurt ve konaklama işletmelerinden Evolve Park’ın Genel Müdürü Gizem Kaya, iş yerinden yüzlerce bin TL’yi zimmetine geçirmekle suçlanıyor.

Mağusa’da faaliyet gösteren ve lüks yapısı ile zengin öğrenci ve misafirlerin konakladığı Evolve Park isimli iş yerinde Genel Müdür olan Gizem Kaya zimmetine para geçirmekle suçlanarak tutuklandı.

Polis Basın Subaylığı  2016 Temmuz-2017 Ekim tarihleri arasında Gazimağusa’da “Evolve Park” isimli iş yerinde meydana gelen hırsızlık meselesinde  zanlı gösterilen  D.D.’nin (K-33) olayla bağlantısı olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

Meselede zanlı olarak gösterilen D.D.’nin,  ileri soruşturma  neticesinde olayla bağlantısı olmadığı tespit edilerek, serbest bırakıldığı ifade edildi.

2016 yılı Şubat ile Kasım ayları arasında ilk etapta 144 bin TL’yi şirket hesabına yatırmayarak zimmetine geçirdiği tespit edilen Kaya’nın, Evolve Park’a 20 gün süre ile konaklamaya gelen bazı müşterileri 10 gün konaklamaya gelmiş gibi gösterip aradaki farkı da zimmetine geçirdiği yönünde aleyhinde şikayet var. Polisin soruşturma başlattığı olayda Kaya’nın müşterilerden konaklama ile ilgili zimmetine geçirdiği miktarın 500 bin TL’yi bulması beklenirken, polis ilk etapta tespit edilen 144 bin TL’lik vurgunda meblağın artabileceğini kaydetti.

Kaya, dün “Müstahdem tarafından sirkat” suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, yeni başlayan soruşturmanın selameti açısından zanlı Kaya’nın 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

İLK ETAPTA 144 BİN TL TESPİT EDİLDİ, MİKTAR ARTABİLİR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mehmet Emin Doğan mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Gizem Kaya’nın 2016 Şubat ile 2017 Kasım ayları arasında Genel Müdür olarak görev yaptığı Mağusa’da faaliyet gösteren konaklama, otel yeri olan Evolve Park isimli iş yeri içerisinde bulunan market, mini bar, restorana ait stoklarda bulunan muhtelif markalardaki yiyecek içecek mallarının satışını yaparak elde ettiği 144 bin TL’lik geliri şirket hesabına yatırmayarak zimmetine geçirdiği yönünde aleyhinde şikayet bulunduğunu söyledi. Aynı zamanda konu iş yerine müşteri olarak gelen şahısların giriş işlemlerini yaparken, 20 günlük giriş yerine 10 günlük giriş işlemi yaparak toplamda 20 günlük giriş ücretlerini alıp aradaki farkı zimmetine geçirdiği yönünde de zanlı aleyhinde şikayet olduğunu söyleyen Doğan, olayın ciddiyetine dikkat çekti.  Alınması gereken birçok ifade ve incelenmesi gereken birçok belge olduğunu söyleyen Doğan, zanlının 2 Kasım 2017’de mahkeme emri gereği tutuklandığını söyleyerek soruşturmanın yeni başladığına dikkat çekti.  Şikayeti Evolve Park Direktörü Cenk Kaide’nin yaptığını belirten Doğan, birçok belge ile polise başvuru yaptığını belirterek soruşturmanın selameti açısından zanlı Gizem Kaya’nın 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Paylaş