Eroğlu’nun kızı Resmiye Canaltay ile Dinçyürek, UBP Mağusa kontenjan adayı.

156
reklam alani

Aday olmasına kesin gözüyle bakılan UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, sürpriz bir şekilde seçimlerde daha aktif çalışmak adına aday olmama kararı alırken, İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan ‘vekilliğe soyunmam’ kararı alınca, Girne ve Mağusa dışında UBP ilçe Başkanlarının aday olmadığı bir seçim geçirilecek.   

Yaklaşan Genel seçimlerde alışagelmişin dışında bir şekilde partinin 6 ilçe başkanından sadece ikisi Milletvekilliği adaylığına soyunuyor.

Hâlihazırda vekil olan Girne İlçe Bakanı İzlem Gürçağ yeniden aday olacağı bilinirken, Mağusa İlçe Başkanı Güneş Güneşoğlu’nun bugün saat 14.00’te adaylık başvurusunu yapacağı öğrenildi.

Hemen her seçimde başkent Lefkoşa İlçe Başkanı’nın Milletvekilliği seçimlerinde aday olduğu görülen Ulusal Birlik Partisinin genç Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu herkesi şaşırtan bir kararla aday olmayacağını Kıbrıs Postası’na açıkladı.

Kararını Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’e bildirdiğini de ifade eden Gardiyanoğlu, gerekçelerinin ise şu ifadelerle anlattı:  “UBP Lefkoşa İlçe Başkanı olarak, İlçe yönetim kurulu ve Ulusal Birlik Partisi örgütlerindeki vefakar arkadaşlarım sürekli yakıştırıp teşvik etmelerine rağmen Lefkoşa İlçesinin seçimdeki önemi, bana düşecek olan ağır sorumluluk ve Ulusal Birlik Partisinin seçimdeki başarısının benim bireysel başarımdan çok daha önde tuttuğum için bu seçimlerde Milletvekili aday adayı olmamaya karar verdim.”

Lefkoşa İlçe Bakanı dışında aday olmam kararı alan bir başka isim ise aday olması beklenen İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan oldu.

Kırşan’nın da benzer gerekçelerle aday olmadığı ifade edilirken, yeni oluşan ve yeni göreve gelen Lefke İlçe Başkanı Adil Özgey ise sürecin başında aday olmayacağını belirtmişti.

Öte yandan UBP’deMağusa’da kontenjan adayları belli oldu. Siyasi kulislerden elde edilen bilgilere göre 3.’üncü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun kızı Resmiye CanaltayMagusa’da kontenjan adayı olurken; Başbakan’nın Mağusa’da ikinci kontenjan hakkını da Dr. Hakan Dinçyürek’kten yana kullandığı bildirildi.

Paylaş