İki kızını 3 yıl boyunca taciz eden ‘baba’ 8 yıl hapis yatacak

107
reklam alani

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 3 yıl boyunca öz kızlarına cinsel tacizden bulunmaktan yargılanan 43 yaşındaki M.B.Y’i suçlu buldu

Ocak ayında eşi tarafından polise ‘taciz’ suçlaması ile şikayet edilen ve üç yıl boyunca iki öz kızını soyarak taciz ettiğini itiraf eden M.B.Y., aleyhindeki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Havadis’ten Devrim DEMİR’in haberine göre; İki kızını da taciz eden babaya heyet iki ayrı ceza takdir ederken, cezalarını ayrı ayrı çekmesine kararı verdi. Tacizci baba 8 yıl hapse mahkûm edildi.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen dünkü karar duruşmasında sanık aleyhine mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi açıkladı.

Çocuklar annelerine anlatmıştı

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, tacizin polis günlüklerine Ocak ayında yansıdığını, olayın ise 2013-2017 yılları arasında Lefkoşa’da yaşandığını anımsattı.

43 yaşındaki sanık M.B.Y.’nin 14 ve 17 yaşındaki öz kızlarına 3 yıl boyunca tacizde bulunduğunu ve kız çocuklarının olayı annelerine anlatması ile ortaya çıktığını kaydetti.

Toplumda infial yarattı

Kararı açıklayan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, sanığın iki öz kızına 3 yıl boyunca cinsel tacizde bulunması suçlarından yargılandığını ve suçunu kabul ettiğini belirterek bu tür suçlara hoşgörü ile yaklaşılamayacağını belirtti.

Hüdaverdi, çocuğun cinsel istismarı suçlarının toplumda infiale neden olduğunu ceza yasasında 16 yaşından küçük çocuğun istismarı suçuna 6 yıla kadar hapis cezası ön gördüğünü ek olarak 18 yaşından küçük 16 yaşından büyük çocuğun istismarına ise 4 yıl hapis cezası öngördüğünü belirtti.

Cezasını ayrı ayrı çekecek

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi,  aktarılan tüm olgular ışığında sanığı mahkûm olduğu 16 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı suçundan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırdıktan sonra aleyhine getirilen ikinci dava 18 yaşından küçük 16 yaşından büyük çocuğun istismarı suçundan da 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını belirtti. Hüdaverdi, ayrıca sanık aleyhine takdir ettikleri hapis cezasının da birlikte değil ayrı çekilmesi kararına vardıklarını açıkladı.

Paylaş