Ehliyet şebekesini Tilki ortaya çıkarmış.

85
reklam alani

Sürüş Ehliyeti Müfettişi Taner Nusret, Savaş Gökdeniz, Münür Gayi ile Ergüneş Şoför Okulu sahibi Yahya Ergör’ün yasa dışı ehliyet verme suçlaması ile ilgili tutuklanmasının ardından Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki konuştu. Yıllardır bazı şoför okulları ve bazı ehliyet müfettişler arasındaki ilişkinin konuşulduğunu ve bundan rahatsızlık duyduğunu söyleyen Tilki, yaşanan olayın ardından ülkede her geçen gün giderek artan ölümlü kazaları göz önünde bulundurarak artık ehliyet verme sisteminin gelişmiş ülke standartlarında olması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Postası’na konuşan Tilki; Yıllardır şoför okulları ve müfettişlerle ilgili denetimsizliği her seferinde dile getirdiklerini belirten Tilki, şoför okulları ile ilgili eksikliklere dikkat çekerek 2018 yılının trafik yılı olmasını diledi. Tilki, şoför okullarının şartlarının iyileştirilerek bundan böyle eğitim odaklı dersler vermesini ümit ettiğini söylerek “ bu sayede çocuklarımızı bir nebze olsun bu ölümlü kazalardan kurtarabilir” şeklinde konuştu.

Özel Kalem Müdürü görevden alındı, mahkeme ertelendi.

TİLKİ: “BİZİM AMACIMIZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL”

Yıllardır bazı şoför okulları ve bazı müfettişler arasındaki ilişkilerin hep konuşulduğunu ve bundan rahatsızlık duyduğunu belirten Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki, bir takım şikayetler üzerine ehliyet verme konusunda usulsüzlüklerin olduğunu öğrenip, yapılan ihbarları ve belgeleri toparlayarak konu ile ilgili polise suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Polisin gerekli çalışmaları büyük bir öz verili ile yürütüp 10 aylık bir süre içinde titizlikle soruşturma yürüttüğünü belirten Tilki, polisin bu olayı ortaya çıkardığını söyledi. “Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil” diyen Tilki, “biz bu yola çıkarken, birilerini dövmek ya da aileleri ve kişileri rencide etmek amacında değildik.

Artık ölümlü kazaları ve trafik kazalarını göz önünde bulundurup yıllardır şoför okulları müfettiş ilişkileri ile ilgili söylenenlere son vermek istiyoruz” şeklinde konuştu. Suçlu ile suçsuzun yargı huzurunda açığa çıkmasını istediklerini belirten Tilki, adalete güvendiklerini ve suçluların cezalarını çekmesi gerektiğini söyledi.

“Trafikte araç kullanmanın ne kadar önemli olduğunun bilinci ile hareket etmemiz gerekiyor“

“Yıllardır şoför okullarının ve müfettişlerin, denetimsiz, başı boş olduğunu söylüyoruz” diyen Barış Tilki, bundan sonra herkesin elini taşın altına koyarak gelişmiş ülkelerin örnek alınıp daha kaliteli ve AB standartlarının baz alındığı bir ehliyet verme sistemine geçilmesini istediklerini kaydetti. “Trafikte araç kullanmanın ne kadar önemli olduğunun bilinci ile hareket etmemiz gerekiyor” diyen Tilki, “önemli olan denetimdir.

Kimsenin ekmeği ile oynayıp şoför okulunu kapatma veya ehliyet müfettişini görevden aldırmak değil niyetimiz, bizim tek amacımız artan trafik kazaları ve ölümlü kazaları minimuma indirmek” dedi. “Gerçek olan bir şey var ki eğitimsizlik, şoför okulları eğiticileri eğitimsizdir” diyen Tilki, “hiçbir yetkiliden, hükümetten şimdiye kadar kendimizi geliştirebilmek adına katkı almadık. Ne şekilde eğitim verdiğimiz hiç sorgulanmadı.

Bunlar üzüldüğümüz noktalardır. Bizim artık kaliteli eğitim, kaliteli şoför okulları ve eksiksiz denetim yapan bir yönetime ihtiyacımız vardır” ifadelerini kullandı. Bu konularda hükümetin 2018 yılında radikal kararlar alıp ivedilikle trafik seferberliği oluşturması gerektiğine vurgu yapan Tilki, en fazla vergiyi, en fazla ehliyet harcını ödeyen KKTC halkının bu alt yapıyı, bu yolları, bu yasaları ve bu ölümlü kazaları hak etmediğini belirtti.

Trafiğin bir ülkenin aynası olduğunu söyleyen Tilki, şoför okullarının vatandaşı para olarak görmeyip eğitim odaklı dersler vererek gelecek neslin çocuklarını bir nebze olsun ölümlü kazalardan kurtarmayı amaçlaması gerektiğini işaret etti.

Paylaş