Milyonluk sanal kumarcılar, küçük teminatla serbest kaldı.

251
reklam alani

Girne’de Ekim ayı başında mali şube amirliği, narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ve özel ekip birimlerinden oluşan polis ekipleri tarafından düzenlenen sanal bet operasyonu ülke gündemine bomba gibi düşmüştü.

Girne’de faaliyet gösteren Anvıl Trading Ltd ve Kerim Altanhan ticaret isimli iş yerlerine eş zamanlı düzenlenen operasyon sonucu yaklaşık 80 kişi mesele ile ilgili sorgulanırken yürütülürken soruşturma neticesinde 10 kişi tutuklanmıştı.

Aralarında tanınmış isimlerinde bulunduğu 10 tutuklu, Bayar Piskobulu, Caner Tosuncuk, Volkan Akkuş, Hayrettin Dirisu, Kerim Altanhan, Emre Gülaydın, Caner Bingöl, Redif Hatipoğlu, Funda Gönül Buket Öztürk ve Nurhan Aydın “internet üzerinden yasa dışı bahis ve kumar oynatmak” suçlaması ile dün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılmıştı.

Operasyonla ilgili tahkikat bugün tamamlandı. Bugün, Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme,  Anvil Trading Ltd Direktörü Bayar Piskobulu’ya 10 bin TL şahsi kefalet yanında iki KKTC vatandaşının 100’er bin TL’lik kefalet ücreti, Kerim Altanhan Ticaret’in sahibi Avukat Kerim Altanhan’dan ise 10 bin TL şahsi kefalet yanısıra bir KKTC vatandaşından 200 bin TL kefalet ücreti alınması kararı verdi.

Öte yandan, tutuklu bulunan diğer zanlılar ise 2 KKTC vatandaşından 100’er bin TL kefalet ücreti karşılığında serbest bırakılıyorlar. Zanlıların haftada 2 gün ispat-ı vücut yapmaları da emredildi.

Paylaş