Tüm banka şubelerinize silahlı adam gönderip, kurşunlatacağım: 2 kez ihraç kararı kaldırılmış

268
reklam alani

Telefonda taciz suçlamasıyla ifade vermek üzere Girne Polis Müdürlüğü’ne çağrılan Veysi Çelik, olay çıkardı, karakolu dağıttı ve  polisleri ölümle tehdit etti.

Havadis’ten Devrim DEMİR’in haberine göre; Telefonda taciz suçlaması ile önceki gün sorgulanmak üzere Girne Polis Müdürlüğü’ne çağrılan Veysi Çelik, ortalığı birbirine kattı.

Veysi Çelik, bir bankanın müdürünü telefonla arayarak, “Tüm şubelerinize silahlı adam gönderip, kurşunlatacağım” şeklinde tehdit ettiği gerekçesiyle çağrıldığı polis müdürlüğünde önce bir polisin

kendisine dokunduğu iddiasıyla küfretmeye başladı. Bir türlü sakinleşmeyen ve bilgisayarlara kafa atarak polisleri “Sizi mermi manyağı yapacağım” diyerek tehdit eden Çelik, dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Telefonda taciz suçlamasıyla ifade vermek üzere çağrıldığı Girne Polis Müdürlüğü’nde olay çıkaran ve polisleri ölümle tehdit eden Veysi Çelik hakkındaki teminat kararı dün verildi.

Yasaklı göçmen olarak ülkeden ihraç edilen ve ihraç kararı iki kez kaldırılan Veysi Çelik, telefonla taciz, şiddet tehdidi ve karakolda olay çıkarma suçlarından tutuklu yargılanacak

Telefonda tacizlik suçlaması ile önceki gün ifadesi alınmak üzere Girne Polis Müdürlüğü’ne çağrılan Veysi Çelik, karakolda bulunan polisleri ölümle tehdit etmiş, bilgisayarlara kafa atmıştı.

Teminat talebiyle 18 Ekim tarihinde Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Veysi Çelik, avukat istemeyerek mahkemede kendini savunmuştu.

Yargıç Mesut Mesutoğlu teminat kararını dün öğle saatlerine erteleyerek, zanlı Veysi Çelik’in karar açıklanana kadar poliste tutuklu kalmasına karar vermişti.

 

Kefiller mahkemeyi tatmin etmedi

Kararı açıklayan Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı Veysi Çelik’in tutuksuz yargılanması için mahkemeye 2 kefilin dinletildiğini anımsattı. Mesutoğlu, özellikle ilk kefilin mahkemeye verdiği beyanda, zanlıyı uzun yıllardır tanıdığını, ancak serbest kalması durumunda aynı suçu işleyip işlemeyeceğine dair net bir bilgi mahkemeye vermediğine dikkati çekti.

İkinci kefilin ise, zanlının sadece tedavi olması için kefil olabileceğine dikti çeken Mesutoğlu, kefilin zanlının serbest kalması durumunda kaçıp kaçmayacağı konusunda net bir şahadet vermediğini belirtti.

Mesutoğlu: Hafife alınmayacak sabıkaları var    

Zanlı Veysi Çelik’in 2005-2010 yılları arasında işlediği çeşitli suçlar nedeniyle birçok kez hapis cezası aldığını kaydeden Mesutoğlu, Çelik’in hafife alınmayacak 13 ayrı sabıkası olduğuna değindi.

2 kez ihraç kararı kaldırıldı

Kararı okuyan Mesutoğlu, zanlının yasaklı göçmen olarak ülkeden 2 kez ihraç edildiğini, ihraç kararının ilgili makamlar tarafından 2 kez kaldırıldığına dikkati çekti.

Cezaevinde bekleyecek

Mesutoğlu, zanlının birden fazla davası olduğuna değinerek Veysi Çelik’in yargılanıncaya kadar 1 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

 

“Yarın adamlarımı göndereceğim”

Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Soyel, zanlı Veysi Çelik’in 17 Ekim saat 17.00 sıralarında telefonda taciz suçlaması ile Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube sorgu odasında bulunan zanlının, sırtına dokunduğu gerekçesiyle polis memuru H.G’yi evine gidip ailesini taciz etmekle tehdit edip, hakaretler yağdırdığını söyledi.

Polis memurunun ailesine cinsel içerikli hakaretler yağdıran zanlının, aynı söylemleri üç kez tekrarladığını ve bu nedenle cinsel taciz suçunu işlediğini aktaran polis, zanlının yine H.G’ye hitaben, “yarın adamlarını göndereceğim, seni mermi manyağı yapacağım ”sözleriyle şiddet tehdidinde bulunduğunu ifade etti.

Zanlının daha sonra yüksek sesle bağırarak kendisini telefonla taciz suçundan dolayı şikâyet eden şahıslara da hakaretler yağdırıp, şiddet tehdidinde bulunduğunu kaydeden polis, ayrıca sorgu odasındaki bilgisayarlara da kafa attığını açıkladı.

19 suç dosyası var

Polis, yaptığı araştırmada zanlının sanık konumunda olduğu 19 meselesi olduğunu, bu meseleler içerisinde “kundaklama”, “ağır yaralama”, “şiddet tehdidi”, “meskûn mahalde ateş açma” gibi suçlar olduğunu belirtti.

Zanlının ilk etapta polise çağrılmasına neden olan telefonda taciz suçunun içeriğini de açıklayan polis, zanlının bir bankanın müdürünü, “Tüm şubelerinize silahlı adam gönderip, kurşunlatacağım” şeklinde tehdit ettiğini ifade etti.

Zanlının suç işleme potansiyelinin olduğu, KKTC’ye 5 kez kanunsuz giriş çıkış yaptığını açıklayan polis, zanlının şuanda ülkede turist statüsünde bulunduğunu kaydetti.

Bir suçu olduğunu iddia etti

Soruşturmayı yapan polis, tüm olgular ışığında zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı verilen zanlı Çelik ise sadece tek bir sabıkası olduğunu, kanunsuz silah tasarrufu suçundan 10 ay hapis cezası aldığını ancak polisin aktardığı diğer suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

 

Paylaş