Bedi’s Piknik alanında operasyonla uyuşturucu yakalandı.

76
reklam alani

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesinin aldığı ihbar doğrultusunda Bedi’s Piknik Alanında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda kırık dallar altında zulalanmış vaziyette yaklaşık 30 gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirildi. Pusu görevine başlayan polis ekipleri konu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri almaya gelen A.Y ile E.G ise kıskıvrak yakaladı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı A.Y ile E.G aleyhine 2’şer günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Kırık dallar altında uyuşturucu zulası…

Meselenin tahkikat memuru Hasan Derman, 10 Ekim tarihinde alınan bir bilgide Mağusa’da Bedi’s Piknik alanı içerisinde toprak yol kenarında ağaçlık bölge içerisinde uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Ayni gün alınan bilgi doğrultusunda Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince söz konusu bölgenin ziyaret edildiğini belirten Derman, toprak yolun kenarında bulunan kırık dallar arasında zulalanmış bir şekilde poşet içerisinde 10 adet ayrı ayrı küçük şeffaf naylon poşetlerde yaklaşık 30 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edildiğini açıkladı. Derman, Uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin bulunması üzerine konu bölgede pusu görevine başlandığını söyleyerek, ayni gün Narkotik ekiplerinin pusuda olduğu bir esnada zanlı A.Y ile zanlı E.G söz konusu uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin olduğu bölgeye NU 357 Z plakalı araç ile geldiğini belirtti. Derman, akabinde araçta yolcu olarak bulunan zanlı A.Y konu araçtan inerek söz konusu poşeti tasarrufuna aldığı esnada suçüstü tespit edilerek tutuklandığını, araç sürücüsü zanlı E.G ise polisin “Dur” ihtarına uymayarak konu araçla olay yerinden kaçtığını belirterek, zanlı E.G kullanımındaki NU 357 Z plakalı araç ile takip sonucu Bedi’s çemberi yanında tespit edilerek alıkonulduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Derman, ele geçirilen maddelerin Devlet Kimya Labarotuvarına, poşetlerin ise parmak izi incelemesi için analize gönderileceğini söyleyerek zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı A.Y: “Polis bizi darp etti…”

Mahkemede söz alan zanlı A.Y, içici olduğunu ve ele geçirilen malların kendisine ait olduğunu beyan ederek “Arkadaşımın alakası yok. Beni oraya mallarımı almam için götürmesini istedim ve o da götürdü” diyerek kendisini savundu. Zanlı A.Y, ayrıca polisin kendisini darp ettiğini ileri sürdü.

2 gün tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı A.Y ile E.G tahkikat maksatları bakımından 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Asafoğulları ayrıca zanlı A.Y polis tarafından ciddi şekilde darp edildiğine yönelik ciddi iddiaları olduğunu belirterek, her iki zanlının da doktor kontrolünden geçirilmesine ve temin edilecek doktor raporunun ise bir sonraki celsede mahkemeye sunulmasına emir verdi.

Paylaş