Kooperatif Bankası vurgunu soruşturmasında 3 gün ek tutukluluk

71
Süte
reklam alani

Mağusa’da, Kooperatif Bankası Doğu Akdeniz Üniversitesi 1Şubesi’nden 2007- 2015 yılları arasında banka ATM’sine yatırılan paralardan 370 bin 740 TL sirkat etmekle suçlanan banka çalışanı Hüseyin Fatin İnanlı’nın tutukluluk süresi dün doldu.

Kıbrıs Postası’ndan  Nadire BAHADİ’nin haberine göre, “Müstahdem tarafından sirkat” suçlaması ile dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı İnanlı aleyhine ek tutukluluk süresi talep edildi. Polisin başlattığı soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile mahkeme zanlı Hüseyin Fatin İnanlı’nın 3 gün daha tutuklu kalması yönünde emir verdi.

POLİSİN SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis çavuşu Melis Tahsiner, mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Hüseyin Fatin İnanlı’nın 2007-2015 yılları arasında Mağusa’da çalıştığı Kooperatif Bankası DAÜ 1 Şubesi’nden kendisine tediye fişi ile teslim edilen muhtelif miktarlardaki paraları 8015 numaralı ATM’ye eksik yatırıp sisteme tam yatırım yaptığını gösterdiğini anımsattı. Zanlının 8 yıl içerisinde toplam 370 bin 740 TL sirkat ettiğinin tespit edildiğini belirten polis çavuşu Tahsiner, şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlının suçunu itiraf ettiğini söyledi. Yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda evrak incelendiğini ve ifade temin edildiğini belirten Tahsiner, alınması gereken ifadelerin, incelenmesi gereken çok sayıda evrak olduğuna dikkat çekerek, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. İddia makamı adına davayı yürüten savcı, talep edilen 8 günlük tutukluluk süresini 3 gün ile sınırlandırırken; tutukluluk talebine itiraz olmaması nedeni ile mahkeme, zanlı Hüseyin Fatin İnanlı’nın 3 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Paylaş