CTP Genel Başkanı Erhürman: UBP ile koalisyon olmaz diyemem

78
“Hiçbir parti için bunlarla asla iktidara gelmeyiz demiyorum” diyen Erhürman bütün partilerle koalisyon ihtimali bulunduğuna dikkat çekti ve “UBP ile asla iktidara gelmeyiz diyor musunuz?” sorusuna karşılıksa “şu anda onu bile demem” cevabını verdi.
Kartal Harman tarafından hazırlanan ve Kanal T’de yayınlanan programa canlı yayın konuğu olarak katılan CTP lideri Tufan Erhürman UBP-DP hükümetine yapılan hukuksuzluklar, rant paylaşımı ve vatandaşlık verilmesi konusunda ağır eleştiriler yöneltti.

reklam alani

Programın sonunda tercih etmese de “ülkenin hükümetsiz kalmaması” gerektiğini işaret ederek UBP de dahil olmak üzere tüm partilerle CTP’nin koalisyona girebileceği sinyali verdi.

İşte program sırasında Kartal Harman ile Tufan Erhürman arasında koalisyon kurulması konusunda geçen o diyalog:
“Kartal Harman: Başkan bunu hazır söylemişken CTP ile HP koalisyonu konuşulur özellikle genç kesimin içerisinde tabii ki çok erken olur bunu sormak ama bizi bunlara muhtaç etmeyin diyorsunuz. Yeni bir parti genç dinamik insanların oluşturduğu CTP ve HP olur mu?
Erhürman: Şimdi ben şunu söyleyeyim. Biz hiçbir parti için de “bunlarla asla iktidara gelmeyiz” demiyoruz.

 

Kartal Harman: UBP ile asla iktidara gelmeyiz diyor musunuz?
Erhürman: Şu anda onu bile demem. Sebebini söyleyeyim. Siyaset dediğiniz şeyde yarını öngörmek mümkün değil. Şunu çok açık söylüyorum UBP ve DP ile aynı hükümet koltuklarında oturmak istemem. Ama bu ülke ne yaratır seçim sonrasında ve o yarattığı şey hükümetsiz kalıp kalmama durumunda bizi hangi yollara iter şimdi onu ben bilemem.
Kartal Harman: Mecbur kalırsak olur?

Erhürman: Öyle bir şey de söylemek istemem. Ama sende biliyorsun ki siyaset dediğin şeyin ne sonuçlar doğuracağı, ne getireceği belli değil. Ben başkalarına benzemem. Ben 47 yıllık tecrübesi olan bir partinin genel başkanıyım. Neler yaşadı bu halk bu süreçler içerisinde bilirim dolayısıyla böyle önceden atıp tutmayı da sevmem”

 

“Hükümeti Bırakıp Gitmemiz Asla Söz Konusu Olmaz”
Program sırasında geçmişte CTP’nin hükümeti ve sorumluluğu bırakıp hükümetten kaçtığına dair iddiaların anımsatılması üzerineyse Erhürman “CTP hükümeti bırakıp gitmedi. Gitme bundan sonra da asla söz konusu olmaz. Çünkü ben şunu iddia ediyorum Sevgili Kartal. Bazen bizim bizden daha solcu olduğunu iddia eden arkadaşlar şey der ya:  “KKTC’de hükümete gelmenin hiçbir manası yoktur, bari muhalefette kalalım da sert muhalefet yapalım”.  Ben hiç bir zaman o düşüncede olmadım. Bu memleketin çocukları için, bizim çocuklarımız, torunlarımız için bir şey yapacaksak hükümetin elindeki olanaklardır kullanmamız gereken. Ve onları yapmak için araç kılmamız gereken. O yüzden CTP evet hükümete gelmek istiyor. Evet çok daha güçlü şekilde hükümete gelmek istiyor. Ve bu zihniyetteki insanlarla da gelmeyi istemiyor. Bunu çok açık şekilde söylüyorum. Çünkü bizim artık şu zihniyeti hükümet kadrolarına taşımamamız lazım. Halkımıza da şu çağrıyı yapıyorum. Evet biz bu hükümete gelmek istiyoruz. Çünkü biz ancak hükümet olanakları ile bu ülkedeki sistemi değiştirebileceğimizi düşünüyoruz. Ve ne olur bu zihniyetteki insanları tanıyın artık, hangi zihniyette olduklarını görün ve artık bu insanlara oy vermeyin ki bu ülkede doğru dürüst bir hükümet oluşturalım ve bunca yılda açılan yaraları kapatalım” ifadelerini kullandı.
Paylaş