FETÖ’cü subaylar Güney Kıbrıs’ta toplanıyor

173
reklam alani

Lüks yatıyla Güney Kıbrıs’a gidip sığınan FETÖ’cü Subay Kadir Karaman’ın izini süren Kıbrıs Postası Muhabiri, polis engeli ile karşılaşsa da, daha önce Yunanistan’a kaçıp sonra da, kendisinin Güney Kıbrıs’a giden başka FETÖ’cü subaylarla Larnaka’da buluştuğu bilgisine ulaştı.

KIBRIS POSTASI’ndan Nadire Bahadi’nin haberine göre; Bahadi, Karaman’ın yatını demirlediği Larnaka’daki marinaya giderek, FETÖ’cü subayın izini sürdü. Marina güvenliği, önce Nadire Bahadi’nin girişine izin verdi ancak Rum polisinin müdahalesi sonucunda giriş izni iptal edilen Bahadi’ye “Karaman ile görüşmesinin Karaman için sakıncalı olacağı” söylendi ve görüşmenin yapılmasına izin vermedi.

Edinilen bilgiye göre Türkiye’deki FETÖ soruşturması kapsamında Yunanistan’a kaçan ve Yunanistan üzerinden kaçak yollarla tekrar Güney Kıbrıs’a gelen albay ve yarbay rütbesindeki iki askerin de Güney Kıbrıs’tan sığınma talep ettiği ve Rum hükümetinin bu iki Türk subayına da sahip çıktığı öğrenildi.

Öte yandan, Rum yönetimi, Güney Kıbrıs’a gelerek sığınma talebinde bulunan FETÖ’cü genç subay için adeta seferber oldu.

Mersin’den kaçan FETÖ’cü subay Kadir Karaman, şahsına ait lüks yatla Güney Kıbrıs’a gelerek, önceki gün sığınma talebinde bulundu. Rum basınının dün yazdıklarına göre ise 30’lu yaşlardaki subay için kendisinin AB’ye iltica edebilmesinin yolları aranıyor.

“Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” tanınması anlamına geleceği için Türkiye’nin subayın iadesini talep etmeyeceği göz önüne alınarak, önce ilticasının kabul edilmesi ardından da başka bir AB ülkesine gönderilmesinin düşünüldüğünü de ifade ediliyor.

Lüks yatıyla Güney Kıbrıs’a gidip sığınan FETÖ’cü Subay Kadir Karaman’ın izini süren KIBRIS POSTASI, polis engeli ile karşılaşsa da, Karaman’ın, daha önce Yunanistan’a kaçıp sonra da Güney Kıbrıs’a giden başka FETÖ’cü subaylarla Larnaka’da buluştuğu bilgisine ulaştı.

Karaman’ın yatını demirlediği Larnaka’daki marinaya giderek FETÖ’cü subayın izini sürdü. Marina güvenliği önce muhabirin girişine izin verdi ancak Rum polisinin müdahalesi sonucunda giriş izni iptal edilen Bahadi’ye, “Karaman ile görüşmesinin Karaman için sakıncalı olacağı” söylendi ve görüşmenin yapılmasına izin verilmedi.

Edinilen bilgiye göre Türkiye’deki FETÖ soruşturması kapsamında Yunanistan’a kaçan ve Yunanistan üzerinden kaçak yollarla tekrar Güney Kıbrıs’a gelen albay ve yarbay rütbesindeki iki askerin de Güney Kıbrıs’tan sığınma talep ettiği ve Rum hükümetinin bu iki Türk subayına da sahip çıktığı öğrenildi.

Öte yandan, Rum yönetimi, Güney Kıbrıs’a gelerek sığınma talebinde bulunan FETÖ’cü genç subay için adeta seferber oldu.

Mersin’den kaçan FETÖ’cü subay Kadir Karaman, lüks yatıyla Güney Kıbrıs’a gelerek önceki gün sığınma talebinde bulundu. Rum basınının şimdi yazdığına göre ise 30’lu yaşlardaki subay için AB’ye iltica edebilmesinin yolları aranıyor…

“Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” tanınması anlamına geleceği için Türkiye’nin subayın iadesini talep etmeyeceği göz önüne alınarak, önce ilticasının kabul edilmesi ardından da başka bir AB ülkesine gönderilmesinin düşünüldüğünü ifade ediliyor.

RUM BASINI NE YAZDI?

Rum basını, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda subay olan, eşiyle birlikte iki gün önce Mersin’den özel yatıyla ayrılarak Güney Kıbrıs’ın Larnaka Limanı’na gelen ve resmi iltica talebinde bulunan Türk subayının Rum makamları düşündürdüğünü yazdı.

Subayın, Kazakistan uyruklu eşi Nina Pozhidaeva ile birlikte önceki akşam Larnaka Limanı’na özel yatıyla vardığını, ilk varış noktasını Gazimağusa Limanı olarak belirtmesine karşın yolunu aniden değiştirerek Larnaka Limanı’na yöneldiğini belirten gazeteler, Rum liman polisinin eşliğinde Larnaka Limanı’na demirleyen subayın, siyasi sığınma talep ettiğini vurguladı.

Siyasi sığınma talebinin halen incelendiğini ve Güney Kıbrıs’ta hiçbir suç işlememiş olmasından ötürü, sorgusunun ardından serbest bırakılan subayın, yer gösterilmesine rağmen yatında konaklamayı tercih ettiği ve söz konusu yatın da Rum liman polisi tarafından korunduğu ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs’tan sığınma talep eden Kadir Karaman ile Güney’de yaşamını sürdüren albay rütbesindeki askerin görüştüğü de öğrenildi.

Paylaş