Kaçak taksi sorununun önüne geçilememesi taksicileri sokağa döküyor.

144
reklam alani

Hükümetin son bir buçuk yıl içinde verdiği T izinleri ve kaçak taksi sorununun bir türlü önüne geçilememesi taksicileri sokağa döküyor.

Yaşadıkları sıkıntıları defalarca Ulaştırma Bakanı’na iletip, cevap alamayan taksiciler, çözümü 9 Ekim Pazartesi gün meclis önünde eylem yaparak arayacak.

9 Ekim pazartesi günü saat 10.00’da bölgelerde toplanacak olan taksiler, bölgelerden konvoy halinde Cumhuriyet Meclisi önüne gidecek.

KIBRIS Gazetesi’ne konuşan Birleşik Taksiciler Birliği Genel Sekreteri Murat Karalar, hükümetin artık kendilerine eylemden başka bir şans bırakmadığını söyledi ve taksicilerin artık evine ekmek götüremez duruma geldiğini anlattı.

“Bakanla defalarca görüştük”

Birleşik Taksiciler Birliği Genel Sekreteri Murat Karalar, Ulaştırma Bakanı ile defalarca görüşmelerine rağmen kaçak taksi ve çok sayıda T izni verilmesi sorunlarının bir türlü önüne geçilmediğini söyledi.

T izni alan araçların nasıl kullanıldığı denetlenmeden, turist potansiyelinin ne kadar olduğu ve ülkeye hangi acentenin ne kadar turist getirerek turist potansiyeline ne kadar katkı sağladığı araştırılmadan, acentelerin vito tipi araçlarına 9+1 turistik T izni verilmesinin doğru olmadığını kaydeden Karalar, taksicilerin artık geçim sağlayamaz duruma geldiğini anlattı.

Karalar, 9+1 turistik T izni bulunan araçlarda rehber bulunması gerektiğini de ifade ederek, ne yazık ki bunların hiç birine dikkat edilmediğini belirtti.

“200’ün üzerinde turistik T dağıtıldı”

Son bir buçuk yılda 200’ün üzerinde turistik T izni verildiğini söyleyen Karalar, ihtiyaç olmadan bu izinlerin verilmesini doğru bulmadığını belirtti.

Karalar, “İhtiyaç var mı, yok mu araştırılmadan T izni verildi. Kumarhanelere, otellere, berberlere hatta makinistlere bile T izni veriliyor” dedi.

“Hakkımızı eylemle aramak zorunda bırakıldık”

Ulaştırma Bakanı ile defalarca görüşmelerine rağmen sorunlarına bir çözüm üretilmediğini kaydeden Karalar, Başbakan’ın ise kendilerine randevu bile vermediğini söyledi. Karalar şu şekilde konuştu:

2012 yılında kumarhaneler ve otellerle bir protokol imzaladık. Otellerin masa sayısına, oda sayısına göre VIP verildi. Ancak buna da uyulmadı. Biz de bu konuda bir kriter konulmasını ve uymayanlara bir ceza uygulanmasını istedik. Ancak bu talebimize bile cevap verilmedi. Bize eylemden başka yol bırakmadılar.

“İzin Komisyonu görevini bile bilmiyor”

İzin Kurulu’nu görevini bile bilmemekle suçlayan Karalar, şu şekilde konuştu:

Biz işletme izinlerini her yıl yeniliyoruz. Bunun içinde makbuz karşılığı belli bir ücret ödüyoruz. Bize gidin bir ay sonra gelin diyorlar. Çok yoğun olduklarını söylüyorlar. Kurulun görevi bu izinleri vermek. Biz sahipsiz bırakıldık.

Paylaş