Vergisini almadığım yerin, çöpünü toplamam

62
reklam alani

Karpaz bölgesinde Altınkum’da yaklaşık iki buçuk ay önce yıkılan bungalovların ardından geriye kalan enkaz, turizm adına utanç verici bir tablo ortaya koydu.

Kıbrıs Gazetesi’nden Ayşe BULUT’un haberine göre; Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bölgede, çöpler de yığın halde duruyor. Çöp bidonu dolup, taşmış durumda… Yıkılan Teko’s Palace bungalovlarının bulunduğu bölgeye gezmek veya deniz girmek için giden insanlar, çöpünü atacak yer bulamadığından, çöp konteynerinin etrafında başka bir çöplük alan yaratıldı.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ise, duruma öfkeli… Coşkun, “Vergisini almadığım bir yerin çöpünü niye alayım? Çalışanıma o yerin çöplerini almamasını söyledim” dedi ve sorumluluğun Çevre Dairesi’nde olduğunu söyledi.

Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı da, Altınkum’da yıkılan tesislerin ardından yaşanan çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması için çalışma yaptıklarını belirterek bölgenin en kısa zamanda temizleneceğini söyledi.

Coşkun: Oradan bir çöp dahi alınmayacak emrini verdim

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, söz konusu bölgedeki çöpleri geçtiğimiz haftalarda toplattığını ancak yine dolduğunu söyledi.

“Ben vergisini almadığım bir yerin çöpünü niye alayım? Çalışanıma o yerin çöpünü almamalarını söyledim” diyen Coşkun, söz konusu yerin çöpünü almanın, temizliğini yapmanın artık belediyenin işi olmadığını ifade etti.

Coşkun, bölgeyle artık Çevre Dairesi’nin ilgileneceğini belirtti.

Temizlik konusunda bazı bölgelerle ilgili yetki talepleri olduğunu söyleyen Coşkun, başkasının yetkisinde olan bir yerin hizmetçiliğini yapmayacağını ifade etti.

Coşkun, yıkılan bungalovların bulunduğu yerin çöpleriyle ilgili geçtiğimiz hafta çalışanlarına “oradan bir çöp dahi alınmayacak” şeklinde emir verdiğini ifade ederek söz konusu yerin Dipkarpaz’a 25 kilometre uzakta olduğunu, bunun da belediye için çok büyük külfet getirdiğini söyledi.

Paylaş