Her yere çöp atmak yetmedi, tonlarca hayvan dışkısını döktüler.

74

Başkent Lefkoşa’da  öğle saatlerinden itibaren etkili olan pis kokunun kaynağının Gönyeli Alayköy arasındaki arazilere dökülen gübre olduğu belirtildi

reklam alani

Gönyeli ve Lefkoşa’yı dün öğle saatlerinden itibaren saran pis koku vatandaşı adeta çıldırttı.

Kokunun Gönyeli, Yenikent, Göçmenköy, Taşkınköy ve Kızılbaş’a kadar yayılmasının ardından asıl neden ortaya çıktı.

Kokunun, tavuk çiftliklerinin pisliklerini Alayköy ile Gönyeli arasında kalan Kanlıköy arazilerine dökmesinden kaynaklandığı ortaya çıkarken vatandaşlar Lefkoşa ve Gönyeli’de kokudan dışarıya çıkamadı.

Pis koku her yeri sardı

Tavuk çiftliklerinin pisliklerini gübre olarak Kanlıköy arazilerine dökmesinin ardından rüzgarın da yardımıyla pis koku önce Gönyeli ve Yenikent’i ardından ise Lefkoşa’nın büyük bir bölümünü sardı. İlk olarak pis kokunun ne olduğunu anlamayan vatandaşlar, konunun ortaya çıkmasından sonra isyan etti.

Vatandaş sosyal medyadan tepki gösterdi

Saat 16:00’da neredeyse tüm Gönyeli ve Lefkoşa’yı saran pis koku, vatandaşların sosyal medya aracılığıyla tepkilerini göstermesine neden oldu.

Bir çok vatandaş pis koku nedeniyle sokağa çıkamamaktan yakınırken, bazı vatandaşlar da devletin bu kokuyu yaratanları soruşturması gerektiği görüşünü paylaştı.

Harmancı açıklama yaptı

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımda, “Kokunun kaynağının Gönyeli-Alayköy sınırında (yeni Metehan Güzelyurt yolu) boş arsalara dökülen gübre olduğunu ekip arkadaşlarımızın tespitinden anlıyoruz, konuyu ilgili makamlara aktarmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

Paylaş