YÖDAK öğrenciler ‘fuhşa ve uyuşturucuya sürüklendiği’ iddialarını çürütmek için harekete geçti.

69
reklam alani

YÖDAK, Zimbabveli öğrencilerin sahte burs vaadiyle ülkeye getirildiği ve ‘fuhşa ve uyuşturucuya sürüklendiği’ iddialarını çürütmek için, Zimbabve Eğitim Bakanlığı’ndan bir heyeti KKTC’ye davet etti.

Kıbrıs Postası’ndan  Cansu Yarışan’ın haberine göre; YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, “Amacımız, KKTC’nin fuhuş ve uyuşturucu gibi olaylarla anılmasını engellemek ve öğrencilere yönelik oluşturulan yanlış algıları yok etmektir” dedi.

Zimbabveli heyetin, 24 Eylül’de KKTC’ye gelerek birtakım resmi ziyaretlerde bulunacağını kaydeden Büke, “YÖDAK olarak, tüm öğrencilerin sorunları ile ilgileniyoruz. Tüm öğrencilerin sportif aktivitelerinden danışmanlık, rehberlik ve kültürel gereksinimlerini ve yaşadıkları tüm sorunları çözmek adına faaliyetlerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti ve “Davetin amacı, söz konusu yanlış algıların ortadan kaldırılmasıdır” diye konuştu.

KKTC’ye eğitim almak için gelen Zimbabveli öğrenciler hakkında ortaya atılan iddialar üzerine  bu ülkenin eğitim bakanlığından bir heyet, KKTC’de temaslarda bulunacak. Kıbrıs Postası’na konuşan Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, “Amacımız, KKTC’nin fuhuş ve uyuşturucu gibi olaylarla anılmasını engellemek ve öğrencilere yönelik oluşturulan yanlış algıları yok etmektir” dedi.

ÖZTÜRKLER: ‘‘İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR’’

Zimbabveli öğrencilerin sahte burs vaadiyle ülkeye getirildiği ve ‘fuhşa ve uyuşturucuya sürüklendiği’ iddiaları üzerine Kıbrıs Postası’nın ulaştığı Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Öztürkler, iddiaların gerçeği yansıtmadığını kanıtlamak adına Zimbabve Eğitim Bakanlığı’ndan bir heyetin YÖDAK tarafından ülkeye davet edildiğini söyledi.

“DAVETİN AMACI, SÖZ KONUSU YANLIŞ ALGILARIN YIKILMASI”

Öztürkler, Zimbabve Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, KKTC’de ilgili bakanlıklar ve üniversitelere resmi ziyaretlerde bulunacağını ve davetin de YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke tarafından yapıldığını kaydetti.

Öztürkler, “Zimbabve Eğitim Bakanlığı yetkilileri, 24 Eylül Pazar, KKTC’ye gelecek. Yetkililer, devletimizin daveti üzerine ülkeye gelip, ilgili bakanlıklar ve üniversitelerde resmi temaslarda bulunacak. Davetin amacı, söz konusu yanlış algıların ortadan kaldırılmasıdır. İddialar gerçeği yansıtmıyor” dedi.

BÜKE: ‘‘AMACIMIZ, YANLIŞ ALGILARI YOK ETMEK’’

Konu ile ilgili, Kıbrıs Postası’na açıklamada bulunan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke ise YÖDAK tarafından, Zimbabve Akreditasyon Kurumu yetkililerinin KKTC’ye davet edildiğini belirtti.

Prof. Büke, amaçlarının, KKTC’nin fuhuş ve uyuşturucu gibi olaylarla anılmasını engellemek olduğunu ifade etti.

Zimbabveli heyetin, 24 Eylül’de KKTC’ye gelerek birtakım resmi ziyaretlerde bulunacağını kaydeden Büke, “YÖDAK olarak, tüm öğrencilerin sorunları ile ilgileniyoruz. Tüm öğrencilerin sportif aktivitelerinden danışmanlık, rehberlik ve kültürel gereksinimlerini ve yaşadıkları tüm sorunları çözmek adına faaliyetlerimiz devam ediyor. Amacımız, ülkedeki öğrencilere yönelik oluşturulan yanlış algıları yok etmek” şeklinde konuştu.

Paylaş