FETÖ zanlısı Aktürk kefaletle serbest bırakıldı

95
reklam alani

Yasa dışı terör örgütü ile ilgili propaganda nitelikli yayın bulundurmak” suçlaması ile ilgili tutuklanan Abdülkadir Aktürk hakkındaki soruşturma tamamlandı

Kıbrıs Postası’ndan Nadire Bahadi’nin haberine göre; Yeni Boğaziçi köyünde kira kaldığı apartman dairesini boşaltırken Fetullah Gülen’in yazarı olduğu ve evde unuttuğu 5 cilt halindeki “Sonsuz Nur” isimli kitaplar yüzünden tutuklanan Abdülkadir Aktürk hakkındaki tutukluluk süresi dün doldu.

“Yasa dışı terör örgütü üyesi olmak” ve “Yasa dışı terör örgütü ile ilgili propaganda nitelikli yayın bulundurmak” suçlamasıyla dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı, aleyhindeki soruşturmanın tamamlanmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hakan Savtekin mahkemede verdiği ifadesinde, 30 Ağustos tarihine kadar Yeni Boğaziçi’nde Aysergi Towers Apartmanı No: 16’da kiracı olarak kalan zanlı Abdülkadir Aktürk’ün 30 Ağustos tarihinde söz konusu evden ayrılması üzerine ev sahibinin eve giderek evi kontrol ettiğini ve Fetullah Gülen’in yazarı olduğu 5 cilt halinde “Sonsuz Nur” isimli kitapları bulduğunu açıkladı.

Ev sahibinin kitapları bulmasının ardından polise gelerek ihbarda bulunduğunu belirten Savtekin, kitapların emare alındığını ve olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde zanlı Abdülkadir Aktürk’ün 8 Eylül tarihinde Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını belirten Savtekin, zanlının gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde 5 cilt halindeki kitapların kendisine ait olduğunu, evden taşınırken de kitapları almayı unuttuğunu beyan ettiğini açıkladı.

Yürütülen soruşturmanın büyük bir kısmının tamamlandığını ve zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını kaydeden Savtekin, Abdülkadir Aktürk’ün aleyhinde getirilen davalara sessiz kaldığını kaydetti.  Savtekin zanlı Aktürk’ün tutuksuz yargılanmak üzere  teminata bağlanmasını talep etti.

SERBEST BIRAKILDI

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla zanlının yurtdışına çıkışını yasaklayarak tüm kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Mahkeme KKTC vatandaşı 2 kefilin imzalayacağı 100’er bin TL’Yİ kefalet senedi imzalaması karşılığında Abdülkadir Aktürk’ün serbest bırakılması yönünde talimat verdi.

Paylaş