Ataoğlu, Ekim itibarıyla her gün 8-9 otobüs turist Güzelyurt ve Lefke esnafımızla buluşacak dedi.

82
reklam alani

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Güzelyurt Tarihi Tren İstasyonunun restorasyonu ve Lefke Kent Müzesi için ihale sürecine girildiğini açıkladı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Fikri Ataoğlu, Güzelyurt ve Lefke ziyaretinde Güzelyurt Tarihi Tren İstasyonu ve Lefke’de Kent Müzesi olması planlanan Vasıf Palace Binasında incelemelerde bulundu.

Bakan Ataoğlu, Güzelyurt Tren istasyonu ziyaretinde, Güzelyurt’un turizmden daha fazla pay almasını sağlamaya çalıştıklarını, her iki projenin tamamlandığını, paralarının bloke edildiğini ve kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkılacağını söyledi.

Ataoğlu,  “Yıllardır atıl durumda bulunan ve amacına uygun kullanılmayan Güzelyurt Tren İstasyonu restorasyonu 5-6 ay içinde tamamlanacak” dedi.

Bakan, tren istasyonun 31 Aralık 1951’de son seferini yaptığını ve 66 yıldır atıl durumda durduğunu kaydetti.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da tarihi tren istasyonunun turistlerin ilgi odağı olması açısından ve kentte çeşitlilik adına bir değer olduğunu belirtti.

LEFKE ZİYARETİ

Lefkedeki Vasıf Palace binasını ziyareti esnasında ise Ataoğlu, tarihi binanın turistlerin ziyaret edebileceği bir merkez haline dönüşeceğini ifade etti.

Ataoğlu, “Ekim itibarıyla her gün 8-9 otobüs turist Güzelyurt ve Lefke  esnafımızla buluşacak” dedi.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da kent müzesi projesinin bölgeye büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Kaya, Lefke bölgesinin ciddi potansiyeline rağmen turizmden yeteri kadar pay almadığını kaydetti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, esnafla yaptığı görüşmede ise, batı bölgesinin turizmden gerekli payı alması yönünde yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalar başlattıklarını, Çalışmalar sonucunda 1974 sonrasında ilk kez 2016 kış döneminde turistlerin tüm ilçeleri ziyaret etmelerini sağladıklarını belirtti.

Turistlerin ilçeleri ziyaret etmesi için 15 Ekim’den itibaren turların yeniden başlayacağını, yol güzergahlarının belirlendiğini ifade eden Ataoğlu, bölgeye gelen turistlerin çarşı merkezlerinden geçmelerinin sağlanacağını söyledi.

Paylaş