Kediyi ben asmadım, fotoğrafı Facebook’ta buldum, işte ispatı!

108
reklam alani

Bir kedinin boğazından iple asılmış halde öldürüldüğünü gösteren fotoğraf önce sosyal medyada tepki toplamış, ardından konu bir takım Sivil Toplum Örgütleri tarafından polise  şikayet edilmişti.

Hasan Çatoz isimli şahsın sosyal medya hesabından ‘Bana bulaşanın sonu bu ne kedileri nede insanları severim” notuyla yayınladığı fotoğraf büyük tepki uyandırmıştı.

Toplumun büyük bir çoğunluğu bu fotoğrafa sert tepki göstererek, adeta Hasan Taçoz’u linç etmek istedi.

 

tekhaberkktc’nin yayımladığı habere göre; Hasan Taçoz; Kediyi kendisinin asmadığını , o fotoğrafı Sudi Arabistan Av sayfasından Aldığını, Mayıs 2016 yılında yayımlanmış bir fotoğraf olduğunu ifade etti.

 

 

Hasan Taçoz gönderdiği mesajda şu ifadeleri kulandı;

”Fecebook’tan yayımladığım kümeste asılı kedi olayı ile ilgili polise gidip ifademi verdim. Olay bir Sudi Arabistan Av sayfasından Alınmış bir fotoğraftır. Mayıs 2016 yılında olmuş bir olayı sadece kendi sitemde yayımladım. Binlerce insan bu tarz görüntüyü veya fotoğrafı yayımlıyor. Zaten benim evimde veya kümesimde olmuş bir olay değil. Polis gereken arastirmayi zaten yaptı ve herhangi bir şey bulamadı. Boşu boşuna sosyal medyada cani ve acımasız ilan edildim tüm komu oyuna bu açıklamayı yapıyorum yanlış anlaşıldım ve linç edildim suçsuz olduğumu herkesin bilmesini isterim.”

Google’da aynı fotoğraf aratıldığında , eski tarihlerde farklı haber sitelerine konu olduğu anlaşılıyor.

Paylaş