Hem kullanıcılar hem satıcılar yakalandı

97
reklam alani

Mağusa’da bir araç içerisinde fenalaşan ve kendilerinden geçen Atif Adem ile Ersen Günalmış’ın tasarrufunda yarım gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu.

Halkın Sesi Gamze PİR BAYKUR

Zanlı Adem ile Günalmış tutuklanırken, yapılan sorgularında konu uyuşturucu maddeyi satın aldıkları tespit edilen Hüseyin Atatüre ile Alpay Akaner de tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Adem, Günalmış, Atatüre ve Akaner aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

UYUŞTURUCU İÇİP FENALAŞTILAR

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 4 Eylül tarihinde alınan bir bilgide Veyselliler Mahallesinde iki kişinin fenalaşmış ve kendinden geçmiş bir şekilde araç içerisinde bulunduklarının öğrenildiğini belirtti. Ayni gün söz konusu bölgeye gidildiğinde zanlı Atif Adem ile Ersen Günalmış’ın ED 201 plakalı araçta tespit edildiğini belirten Kavaz, zanlı Adem’in üzerinde yapılan aramada cebinde kağıt parçasına sarılı yaklaşık yarım gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu ve her iki zanlı Adem ile Günalmış’ın tutuklandığını açıkladı. Kavaz, zanlı Adem ve Günalmış’tan yapılan sorgulamada söz konusu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi zanlı Hüseyin Atatüre’den aldıklarının öğrenildiğini belirterek, zanlı Atatüre’nin ayni gün Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Kavaz, zanlı Atatüre’den yapılan sorgulamada ise söz konusu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi zanlı  Alpay Akaner’den aldığı öğrenilmesi üzerine zanlı Akaner’in de Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kavaz, her 4 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Atif Adem, Ersen Günalmış, Hüseyin Atatüre ve Alpay Akaner’in tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş