Avın kapanması söz konusu değildir!

65
reklam alani

KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Erhan Keser, yönetime geldikleri ilk günden beri çalışmalarını bilimsel verilere dayalı yaptıklarını ifade ederek, üveyik avına yönelik sıkıntıların geçmiş yıllara dayandığını ve çevre kuruluşları tarafından bazı iddiaların olduğunu belirtti.

 

Araştırma yapıldı

Yeni Bakış Gaztesi’nden Deniz ABİDİN’in haberine göre; Keser, en saygın çevre kuruluşu olan Taşkent Doğa Parkı ile araştırma yapıldığını söyleyerek,  iddialara göre üveyik kuşunun dünyada neslinin azaldığı, bunun doğru olduğu, ancak yapılan araştırmanın Kuzey Kıbrıs üzerinden geçen göç yoluyla ilgili olmadığını kaydetti. Keser, Avrupa üzerinden Afrika’ya göç eden üveyikler üzerinden araştırma yapıldığını, Kuzey Kıbrıs üzerinden bir araştırma yapılmadığını belirtti. Keser, AB’nin yayımladığı 2018-2028 yılı arasında üveyikle ilgili neler yapılabilir konusunda eylem planının olduğunu anımsattı.

Keser, şöyle devam etti, “Biz bunu inceledik ve Avcılık Federasyonu’nun üzerine düşen görevler olduğunu saptadık. Alınacak olan önlemler arasında avın kapanması söz konusu değildir. AB yayımladığı bildiride bu kuşların avlanmasında bir sakınca olmadığını belirtti. Burada alınacak önlemler arasında Federasyona düşen görevlerin biz fazlasıyla yaptığımızı gördük. Açılan sezon üveyiklerin üreme dönemine denk gelmez. Bu konuyla ilgili en az av gününü de KKTC’deki avcılar yapıyor. Bu bizim tarafımızdan kısıtlanmıştır. Güney Kıbrıs’ta 67 gün avlanılabiliyor, ayrıca haritaya da dikkat edilirse haritanın üçte ikisi ava kapalıdır”

 

“Sıkıntı görürsek kararını alacak irademiz var”

Keser, yapılmakta olan kampanyanın kamuoyunda kötü imaj verilmek adına yapıldığını belirterek, dayandıkları tek noktanın üveyikin dünyada neslinin azalma noktasına doğru gittiği yönünde olduğunu söyledi. “Üveyik, göç yolundan geçen üveyik değildir” diyen Keser, “Federasyon olarak bununla ilgili bir sıkıntı görmemiz durumunda bunun kararını alacak iradeye kulüplerimizle birlikte sahibiz” diye konuştu. Keser, yapılmakta olan kampanyanın tamamen dar bakış açısıyla yapıldığını ifade ederek, tamamen avcıları karalamaya yönelik olduğunu söyledi.

Paylaş