Başsavcılık, 53 polisin görevden alınmasını istedi

53
reklam alani

Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen soruşturmada 53 polisin FETÖ ile bağı bulunduğunu saptandı. Polislerden 3’ünün üst rütbeli olduğu kaydedildi. FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 53 polisin KKTC Başsavcılık tarafından görevden alınmaları istenildi.

Havadis’in haberine göre ; FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen 53 polis mensubunun Bylock  kullandıkları ve zaman zaman da Türkiye’den gelen FETÖ Terör Örgütü üyeleri ile KKTC’de toplantılar yapıldığına dair bulgulara ulaşıldığı iddia edildi Ayrıca polis mensuplarının hesaplarında yüklü miktarda para bulunduğu belirtildi.

KKTC’de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasıyla ilgili soruşturma derinleşiyor! Havadis gazetesinin edindiği bilgilere göre Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) KKTC’deki yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamıda Polis Genel Müdürlüğü’ndeki örgütlenmeye dair önemli bilgilere ulaşıldı.

Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de örgütlenme çalışmaları gerçekleştiren FETÖ’nün polis yapılanmasıyla ilgili yeni bilgiler elde edildi.

Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 3’ü üst düzey toplamda 53 polisin FETÖ ile bağlantısı tespit edildi. Soruşturmayı yürüten mercilerin söz konusu polislerin görevden alınmasını istediği de öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye, KKTC’deki kurumlar içinde de FETÖ soruşturmasını talep etmiş ancak KKTC’li yetkililer, FETÖ bağlantılı bir örgütlenme olmadığını savunmuştu. Örgütün haberleşme programı By-Lock’un çözülmesinin ardından KKTC bağlantıları da gün yüzüne çıkmaya başladı. Geçen ay FETÖ ile bağlantılı Din İşleri Başkanı Talip Atalay ve birkaç imam soruşturulmaya başlandı. Ancak KKTC emniyet teşkilatında büyük bir sessizlik hakimdi. Emniyet içinde devam eden soruşturmaya Türkiye’den gelen özel ekipler de katıldı, çok sayıda polisin ifadesi alındı.

BAŞSAVCILIKTA ÖZEL EKİP
Bu süreçte, KKTC Başsavcılığı, Başsavcısı Yardımcısı Ergül Kızılokgil başkanlığında özel bir ekip görevlendirdi. Kıbrıs gazetesinin haberine göre, özel ekibin başında bulunan Başsavcı Yardımcısı Kızılokgil, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’a resmi bir yazı yazarak, 53 polis memurunun FETÖ ile doğrudan bağlantısının saptandığını ve 3’ü üst düzey rütbeli polislerin görevden alınmalarını istedi. Tamamlanan soruşturma dosyası, dava açılması için Başsavcılığa gönderildi. Başsavcılık soruşturmayı yürüten Kızılokgil’den dosyaların tekrar incelenmesini talep etti.

BY-LOCK, HİMMET, ŞAİBELİ HESAPLAR…
Soruşturma dosyası içindeki delillerin sadece By-Lock’la sınırlı olmadığı belirtiliyor. Suçlanan polislerin By-Lock kullanıcısı olmalarının yanısıra, örgüte himmet adında bağış yaptığı, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’den gelen FETÖ üyeleriyle toplantılara katıldıkları belirtiliyor. Bazı polis memurlarının kişisel hesaplarında ise, kaynağı şüpheli yüklü miktarda nakit bulunduğu ileri sürülüyor.

TÜRKİYE’DEKİ GİBİ TERÖR YASASI YOK
FETÖ, Türkiye’deki darbe girişiminin ardından KKTC’de ‘terör örgütü’ ilan edilmişti, ancak KKTC hukukunda Türkiye’deki gibi bir terör yasası bulunmuyor. İngiliz hukuk sisteminin geçerli olduğu KKTC’de, suçlanan polislerin önce görevden alınmaları ardından aleyhlerine, “Yasadışı cemiyete üye olmak”, “yasadışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda nitelikli yayın bulundurmak”, “yasadışı cemiyeti savunmak ve teşvik etmek” suçlamalarının getirilmesi bekleniyor. Yargı sürecinin başlaması halinde polislerin tutuklu ya da tutuksuz yargılanmalarına mahkeme karar verecek.

Paylaş