Ozanköy Pekmez Festivali başlıyor.

136
reklam alani

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, pekmez şırası ikramı, pekmezli tatlılar yarışması gibi çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak festival, 3 gün sürecek.

Festivalde, Nobel ödülüne aday gösterilen ve “uzay şairi” olarak çağırıldığı için “Kazafana” köyünün “Ozanköy” olarak değiştirilmesine vesile olan Osman Türkay’ın 3 boyutlu anıtının açılışı da yapılacak.

FESTİVAL PROGRAMI

Festival, saat 19.00’da açılış konuşmalarıyla start alacak. Bunu stantların gezilmesi, şira ikramı ve Osman Türkay Anıt Projesi’in açılışı izleyecek.

Ardından Şair Osman Türkay’ın  hayatı ve şiirleriyle ilgili sunum yapılacak.

Festivalde daha sonra Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterisi, saat 20.00’de Hasan Günyüz müzik dinletisi  ve 21.00’da Gommalar konseri yer alacak.

Cumartesi de 19.00’dan itibaren Filipino Community in North Cyprus dans gösterisi, Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat  Merkezi’nin gösterisi, Lütfiye Özipek müzik dinletisi ve Nafiz Dölek konseri gerçekleşecek.

Festivalin son günü olan pazar günü de saat 19.00’dan itibaren Orak Kültür ve Sanat Merkezi Halk Dansları gösterisi, Pekmezli Tatlılar Yarışması & pekmezin sağlığa faydaları konulu sunum, Mustafa Karaoğlan müzik dinletisi ve pekmezli tatlılar yarışmasının sonuçlarının açıklanması yer alacak.

Festival, Hikmet Kurtarıcıoğulları’nın  saat 21.00’deki konseriyle sona erecek.

Paylaş