Başbakan, Hekimoğlu’nu ‘büyük bir örnek, idol’ diye niteledi.

104
reklam alani

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dünya Atletizm Şampiyonasında ilk kez final yarışında yer almayı başaran Kıbrıslı Türk atlet Yiğitcan Hekimoğlu’nu kabul etti.

Londra’da yer alan Dünya Atletizm Şampiyonası 4×100 metre finalistlerinden Türkiye ekibinde yer alan Yiğitcan Hekimoğlu’nu kabulünde,  Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Eğitmen ve Hekimoğlu’nun antrenörü Celal Keleş de yer aldı.

Kabulde konuşan Başbakan Özgürgün, atletizmin çok zor ve meşakkatli bir spor dalı olduğunu, sprinterliğin (kısa mesafe koşuları)  ise yetenek ve genetiğe bağlı olduğunu, Kıbrıs Türklerinin bu alanda çok yetenekli olduğunu, Reşat Oğuz ve Yiğitcan Hekimoğlu’nun Kıbrıs Türkünün yetiştirdiği gelmiş geçmiş en iyi sprinterler olduğunu söyledi.

Yiğitcan’ın Kıbrıs Türkü’nü Dünya Atletizm Şampiyonası finalinde yarışarak gururlandırdığını ifade eden Özgürgün, kendisinin de 1980 İslam Oyunlarında 400 metrede yarıştığını,  ancak Dünya Atletizm Şampiyonasında finale kalmanın herkesin yarışmayı hayat ettiği bir ortam olduğunu ifade etti.

Hekimoğlu’nu “büyük bir örnek, idol” diye niteleyen Başbakan, “2018’de Avrupa Atletizm Şampiyonası ve 2020’de olimpiyatlarda da görmek isteriz” diyerek, Hekimoğlu’nu ve başarısında katkısı olan herkesi kutladı.

HEKİMOĞLU

Atlet Yiğitcan Hekimoğlu da, 2015’de Dünya Atletizm Şampiyonasına  katılamaya çok yaklaştıklarını, 2016 Rio Olimpiyatlarına da sakatlıktan dolayı katılamadığını, Londra’da yapılan Dünya Atletizm Şampiyonasına 4×100 metre ekibi olarak 14’üncü olarak katıldıklarını, ancak takım arkadaşları ile daha iyi derece elde edebileceklerine inanarak çalıştıklarını söyledi.

Yiğitcan, Başbakan Özgürgün’ün Twiter hesabından tebrik yayımlamasının kendisini çok mutlu ettiğini ve onurlandırdığını da belirtti.

EĞİTMEN

KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Eğitmen de, Yiğitcan’ın, “doğru imkan tanındığı takdirde Kıbrıslı Türklerin neler yapabileceğini bir elçi olarak duyurduğunu” söyledi.

Hekimoğlu’nun bu yıl Balkan Şampiyonasında 3’üncülük elde ettiğini, ardından Azerbaycan’da yer alan İslam Oyunlarında 4×100 ekibiyle ikincilik elde ettiğini anlattı.

Paylaş