Narenciye üretimi düştü, yok pahasına acele elden çıkarmayın

235
reklam alani

Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın, üreticileri, ürünlerini “yok pahasına” elden çıkarmamaları konusunda uyardı.

Akçın konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Türkiye’deki narenciye üretiminde kötü hava şartları nedeniyle düşüş yaşandığına işaret etti.

Türkiye Narenciye üretiminin yüzde 70’inin elde edildiği Çukurova Bölgesindeki üretimde büyük düşüşler yaşandığını, 100 kilogram verim alınması gereken ağaçlardan 25-30 kilogram ürün alındığını kaydeden Akçın, bunun fiyat artışı yaratacağını anlattı.

“Üreticilerin ürünlerini erken elden çıkarmamalarını ve her halükarda fiyatların geçen yılın fiyatlarının çok üzerinde olacağını tahmin ediyoruz” diyen Akçın şöyle devam etti:

“Ülkemizde de rekoltenin düşük olacağı ve geçen yıldan daha yüksek fiyat beklentisi içerisindeyiz. Aldığımız duyumlarda ülkemizde de tüccarlar şimdiden aracılarını, üreticilerden geçen yılın fiyatlarından ürün almaya çalıştıkları görülmektedir.

Üreticilerimizi senede bir gelen büyük zorluklar ve masraflarla elde ettikleri ürünlerini yok pahasına acele elden çıkarmamaları için uyarmak istedik.”

AVCILARA UYARI…

Akçın açıklamasında avcıları da şu sözlerle uyardı:

“Ağustos ayının sonu itibarı ile ince avın açılması kimseye danışılmadan bahçe içlerinin ava açılması çok büyük bir yanlıştır. Bahçe içerisinde atılacak her tüfekten yüzlerce meyvenin sakatlanacağı ve ihracat niteliğini yitirecektir. Bu konuda avcıların bahçe içlerine girip avlanmamaları önemle duyurulur. İlgililerin de bu konuda avcıları ikaz etmeleri rica olunur. Ayrıca bahçe içlerinde bakım yapmakta olan ve iş yapan, sulayan, zeytin toplayan insanların, işçilerin olacağı hesaba katılarak çalışanların vurulma ihtimali de olacağı göz önünde tutulmalıdır.”

Paylaş