Denetimli serbestlikten yararlanıyordu, uslanmayınca 18 ay hapisle cezalandırıldı

121
reklam alani

Gönyeli’de tasarrufunda 162 gram uyuşturucu madde, öğütücü, hassas terazi bulunarak tutuklanan sanık Barış Can Deliceırmak aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Başkan Fadıl Aksun ve Yargıçlar Gökan Asafoğulları, Meltem Dündar oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyetinin sanık aleyhine vermiş olduğu mahkûmiyet kararını Başkan Fadıl Aksun açıkladı. Başkan Aksun kararda sanığın öncelikle Eylül 2016 tarihinde uyuşturucu madde ile yakalandığını ve 31 Ekim tarihinde yargılanarak konu suçtan ötürü denetimli serbestlik yasasından yararlandığını ve 3 yıl süre ile kontrol altında tutulmasına karar verildiğini belirtti. Başkan Fadıl Aksun sanığın bu süre içerisinde yeniden benzer suç işlediğini hatta tasarrufunda 162 gram hintkeneviri bulunduğunun altını çizdi. Aksun sanığın kendisine tanına şansı değerlendirmediğini yeniden suç işlediğini, yasa koyucunun uyuşturucu tasarrufu suçuna 15 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirtti.
Başkan Aksun sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi ve yaygın suçlardan olduğunu bu tür suçlara hapis cezası dışında bir ceza verilemeyeceğini belirterek sanığın lehine ve aleyhine olan tüm olguları değerlendirdiklerini söyledi.  Başkan Aksun sanığın tasarrufunda bulundurduğu uyuşturucuyu sattığına dair somut bir bulgu olmadığını da göz önünde tuttuktan sonra suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan 18 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı

Paylaş