Anadolu Ateşi, her perşembe Salamis Antik Tiyatro’da sahne alacak

213
reklam alani

Mustafa Erdoğan’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği dans topluluğu “Anadolu Ateşi”, BKM Açıkhava’da 2017 etkinlikleri kapsamında sahne aldı.

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleşen etkinlik öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, gösteride 120’den fazla dansçının performans sergilediğini söyledi.

Erdoğan, topluluk üyelerinin bir kısmının Rusya’da turnede olduğunu belirterek, 3 yaşından 53 yaşına kadar 4 kuşak dansçının aynı sahneyi paylaştığını dile getirdi.

Yaklaşık 16 yıldır sahnelerde olduklarına işaret eden Erdoğan, İstanbul’un ardından Kıbrıs’a geçeceklerini, her Salı ve Cuma da Antalya’da seyirciyle buluşacaklarını aktardı.

Erdoğan, yaz boyunca Perşembe günleri Kıbrıs Salamis Antik Tiyatrosu’nda sahne alacaklarını kaydederek, “Muhteşem bir atmosferi var. Olağanüstü güzel bir tiyatro. Bundan sonra her Perşembe orada seyircimizi bekliyoruz. Tarihi mekanlar bizi daha çok heyecanlandırıyor. Burası da önemli bir yer. Türkiye’nin en iyi sanatçıları, dünyanın en iyi sanatçıları burada sahne aldılar. O yüzden burada olmaktan onur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

“Anadolu türküsünü dünyanın her sahnesinde söylüyoruz”

Gösteride Roman dansçıların da yer aldığını sözlerine ekleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bizim ‘Dans Romanlarla Buluşuyor’ adlı bir projemiz var. İstanbul’da yaşayan Roman arkadaşlarımızla bir dans projesi yaptık. Bugün onlar da sahne alacak. Bizler 17 yıldır bir Anadolu türküsünü dünyanın her sahnesinde söylüyoruz. Bu serüven boyunca önce emekçi arkadaşlarıma, alın terinden dolayı, zor çalışma koşullarında çok çalıştıkları için, hiç yorulmadan başarıyla Türkiye’yi temsil ettikleri için teşekkür ediyorum.”

İki bölümden oluşan gösteride, Orta Asya, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Ege, Karadeniz, Akdeniz, Trakya ve Balkan motifleri sunuldu.

Anadolu Ateşi, yaklaşık iki saat süren etkinlikte “Tanrılar Dağı”, “Nemrut Ateş Töreni”, “Savaş Dansları”, “Karanlığın Zaferi”, “Prometheus’un Dirilişi”, “Hayat Ağacı” danslarının yanı sıra oryantal ve ateş danslarını sergiledi.

Paylaş