Mülteci karşıtı gemi C-Star, Akdeniz’de mülteci oldu!

114
reklam alani

The Independent’in haberine göre insan kaçakçılığı iddiaları üzerine önceki hafta KKTC’de tutuklanan ve sınır dışı edilen C-Star’ın mürettebatı, Alman yardım kuruluşu Sea-Eye (Deniz Gözü) gönüllülerinin yardım teklifini reddetti.

Sea-Eye Başkanı Michael Buschheuer, denizde olan herkesin zor durumda olan bir gemiye, nerden geldiğine, ırkına, dinine veya inançlarına bakılmaksızın yardım etmek görevidir” dedi.

Ancak Sea-Eye’in gemisi arıza nedeniyle manevra yapamayan C-Star’a yaklaştığında, aşırı sağcı mürettebatın yardım talebini reddettiği haber verildi.

Sea-Eye’ın gemisi, Roma’daki Denizcilik Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin talimatı üzerine bölgede gemi enkazı ve ceset aramalarını sürdürürken Defend Europe, C-Star’daki problemin “ufak” olduğunu, teknik bir arıza nedeniyle motorları söndürdüğünü ve sorunun çözülmekte olduğunu açıkladı.

C-Star mürettebatı geçtiğimiz ayın sonlarına doğru çıkarıldıkları Gazimağusa Kaza Mahkemesi tarafından sınır dışı edilmiş ve gemi aynı gün Gazimağusa Limanı’ndan ayrılmıştı. Çeşitli kesimler, geminin serbest kalmasıyla uluslararası sularda mülteci gemilerini engellemeye (batırmaya) devam edebileceği yönündeki endişelerini dile getirmişti.

Paylaş