Dano Ekmek Fabrikası’nın faaliyeti böcek yüzünden 24 saat durduruldu.

183
reklam alani

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi, Lefkoşa sınırları içinde yaptığı denetimler sonucunda, bir restoranla bir ekmek fabrikasının faaliyetlerini durdurdu, bir eğitim merkezi ile bir güzellik merkezine ceza kesti.

LTB’den verilen bilgiye göre, Halk Sağlığı Şubesi ekipleri, 31 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında başkent sınırları içindeki 80 işyerini denetledi.

Denetlenen işyeri sayısı ve türü “15 market, 3 gıda deposu, 3 manav, 3 oto galeri, 1 büfe, 14 kuaför, 5 eğitim merkezi, 1 park büfesi, 1 kafeterya, 23 restoran, 3 bar, 3 fırın, 1 pastane, 3 kasap ve 1 süt ürünleri imalathanesi” olarak açıklandı.

Buna göre, Kardeşler Lahmacun ve Pide Salonu’nun gayri sıhhi olduğu, burada sağlık karnesiz personel çalıştırıldığı tespit edildi.

Belediyeler Yasası kapsamında ceza kesilen iş yerinin faaliyetleri durduruldu.

Yine ilgili yasa kapsamında Little Bees isimli eğitim merkezine izinsiz iş yeri çalıştırmaktan, Unique Hairways güzellik merkezine sağlık karnesiz personel çalıştırmaktan ceza kesildi.

EKMEKTEN BÖCEK ÇIKTI…

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri yurttaşlardan gelen şikâyetleri de değerlendirdi.

Dano Ekmek Fabrikası’na gayrı sıhhi şartları ve ürününden yabancı madde (böcek) çıkması nedeniyle ceza kesildi. Fabrikanın faaliyetleri 24 saat süreyle durduruldu.

Paylaş