11 yaşındaki kız ‘Annemi balkondan babam attı’ dedi.

100
reklam alani

Akile Nacisoy Akdoğan’ın kaldığı apartmanın balkonundan düşerek ölmesinin üzerinden 8 ay geçti. Akdoğan’ın 11 yaşındaki kızı psikolog gözetiminde polise verdiği ifade verince Yaşar Akdoğan tutuklandı

“ANNEMİ BABAM ATTI”:  Akile Nacisoy Akdoğan’ın 11 yaşındaki kızı Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzman Doktor Ayşe Zeki’nin gözetiminde polise giderek ifade verdi. Çocuk ifadesinde “Annemi balkondan babam attı” deyince YaşarAkdoğan cinayet zanlısı olarak tutuklandı

Havadis’ten Devrim DEMİR’in haberine göre; Girne’de Aralık ayında üçüncü kattaki evinin balkonundan düşerek yaşamını kaybeden 2 çocuk annesi Akile Nacisoy Akdoğan’ın ölümü ile ilgili dosya 8 ay sonra yeniden açıldı.

Akdoğan’ın 11 yaşındaki kızı T.A. önceki gün Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzman Doktor Ayşe Zeki’nin gözetiminde polise ifade verdi.

T.A.’nın ifadesi doğrultusunda harekete geçen Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri, önceki gün mahkeme emri ile Akile Nacisoy Akdoğan’ın eşi Yaşar Akdoğan’ı gözaltına aldı.

Zanlı Yaşar Akdoğan, polise herhangi açıklayıcı bir ifade vermezken, Akdoğan’ın cep telefonunda psikiyatrisi ile yaptığı görüşmeler ve dikkat çekici bir mesaja ulaştı.

Akdoğan, dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılırken, zanlı avukatı Boysan Boyra’da duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme avlusunda bekleyen Akile Nacisoy Akdoğan’ın yakınları, zanlının mahkemeye getirildiği esnada sinir krizi geçirip, polis aracına saldırdı. Polis, mahkeme avlusunda geniş güvenlik önlemi alırken, zanlı polis gözetiminde mahkeme salonuna yerleştirildi.

Yargıç Hazan Aksun, soruşturmanın ciddiyetine dikkati çekerek soruşturmanın seyrinin değişebileceğine vurgu yaparak zanlı Yaşar Akdoğan’ın 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Çocuk gördüklerini polise anlattı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Eren Gözügüzel mahkemede verdiği ifadede, 30 Aralık 2016 yılında Girne Aşık Veysel Sokak, Kali Apartmanı’nda yaşayan, Akile Nacisoy Akdoğan’ın 3’üncü kattaki evinin balkonundan düşerek yaşamını kaybettiğini anımsattı.

Müfettiş Eren Gözügüzel, olayın ardından soruşturma başlattıklarını ve Akile Nacisoy Akdoğan’ın eşi Yaşar Akdoğan’a “Şiddet tehdidi” ve “Darp” soruşturması başlatarak dava okuduklarını söyledi.

Gözügüzel, 25 Temmuz tarihinde Akdoğan çiftinin 11 yaşındaki kızları T.A.’nın polis ifade vermek istediğini ve annesinin babası tarafından balkondan atıldığına dair bir beyanda bulunduğunu belirtti.

Müfettiş, çocuğun beyanın ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi Barış ve Ruh Hastanesi’nde görev yapan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzman Doktor Ayşe Zeki’nin gün aşırı kız çocuğu ile görüştüğünü ve doktor kontrolünde T.A.’nın 7 Ağustos tarihinde ifadesinin alındığını belirtti.

Gözügüzel: Zanlı kendini ifade edemedi

Soruşturmayı yürüten Müfettiş Eren Gözügüzel, Yaşar Akdoğan’ın kızının ifadesinin hemen ardından mahkeme emri ile tutuklandığını ve yapılan sorgulamada kendini ifade edemediğine dikkati çekti.

Gözügüzel, zanlının cep telefonunda psikiyatrisi ile görüşmeler tespit ettiklerini ve telefon mesajında “Ben bu durumdan sıkıldım artık, her şeyimi toplayıp yurt dışına kaçacam” şeklinde mesaj bulduklarını kaydetti.

Olay yerinde yeniden inceleme yapıldı

Gözügüzel, olay yerinde yeniden inceleme yaptıklarını, 11 yaşındaki T.A.’nın ifadesinin doktor kontrolünde alınmaya devam ettiğini, yeni gelişmelerin ortaya çıktığını ve 5 kişiden daha ifade temin edileceğini belirtti.

5 kişiden alınacak olan ifadeler doğrultusunda soruşturmanın seyrinin değişeceğine vurgu yapan Gözügüzel, en önemli tanığın T.A. olduğunu belirtti.

Gözügüzel, bu aşamada zanlının serbest kalması durumunda birçok kişiye ve en önemli tanık olan kızına müdahale edebileceğini söyleyerek zanlı Yaşar Akdoğan’ın soruşturma amaçlı 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Boyra itiraz etti ilginç bir iddiada bulundu

Zanlı Yaşar Akdoğan’ın avukatı Boysan Boyra, 2 günlük tutukluluk süresine itiraz etti ve gerekçelerini mahkemeye sundu. Boyra, Akile Nacisoy Akdoğan’ın ölümünden önce bir arkadaşının cep telefonuna “Artık yaşamak istemiyorum, ölmek istiyorum” şeklinde mesaj attığını iddia ederek bu konun araştırılmasını istedi.

Aile sinir krizi geçirdi

Akile Nacisoy Akdoğan’ın ailesi sabah saatlerinde Girne Mahkeme’sinde toplandı. Zanlı Yaşar Akdoğan’ın mahkemeye gelişi ile sinir krizi geçirdi, polis aracını yumrukladı.

Mahkemede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, aileyi güçlükle sakinleştirdi.

Paylaş