Cinayeti fırsat bilip polis kılığında dolandırdı

74
reklam alani

Alayköy’de meydana gelen Zehra Sorver cinayeti zanlıları Levent Sorver ve M.S’nin tutuksuz yargılanacağını sağlayacağını beyan ederek akrabalarından sahtekârlıkla para temin eden 60 yaşındaki zanlı Hüseyin Bingöl tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Erkan Çelik olayla ilgili bulguları aktardı. Çelik huzurda bulunan zanlı Hüseyin Bingöl’ün kendisini emekli polis amiri olarak tanıttıktan sonra 2017 Haziran ayı içerisinde, Alayköy’de meydana gelen Zehra Sorver cinayeti zanlıları Levent Sorver ve M.S’nin tutuksuz yargılanmalarını sağlayacağı vaadinde bulunarak akrabalarında para aldığını söyledi. Polis zanlı Bingöl’ün Levent Sorver’in kardeşi Yusuf Sorver’den 5400 TL ve Kemal Bağışlayan’dan ise 600 TL nakit para alıp toplam 6000 TL parayı sahtekârlıkla temin ettiğini söyledi. Polis memuru Erkan Karam mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkemenin söz vermesi üzerine konuşan zanlı “Polis suçumu söyledi ekleyecek bir şey yok” dedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Paylaş