İstanbul’da yaşayanlara uyarı: Afet boyutunda yağışlara hazır olun

60
reklam alani

İstanbul bu yaz ilkleri yaşadı. Yaz mevsiminin ortasında yaşanan ani hava değişimleri zaman zaman hayatı olumsuz etkiliyor. Bu değişimler afetlere neden oluyor. Yapılan son Meteorolojik değerlendirmeler, afetlerin süreceği yönünde olsa da ne zaman gerçekleşeceği kestirilemiyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA VEYA GELECEKTEKİ BİR ZAMAN DİLİMİNDE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Meteorolojinin verdiği bilgilere göre, çok aşırı sıcakların ortaya çıkardığı basınç değişiklikleri nedeniyle önümüzdeki hafta veya gelecekteki bir zaman diliminde yeniden aşırı yağışların görülebileceğini açıkladı.

“TEYAKKUZ HALİNDE OLUN”

Topbaş, “Afet boyutundaki sağanakların önüne geçmek çok kolay değil. Bu bakımda bize düşen görevleri yapıyoruz ama vatandaşlarımızı da teyakkuz halinde olmaları konusunda uyarıyoruz.” dedi.

 

Kadir Topbaş'tan 'sağanak' uyarısı

 

“VATANDAŞLARIN UYARILARIMIZI DİKKATE ALMASINI İSTİYORUZ”

Ayrıca Topbaş, “Şu anda uzmanlar, ‘Bu saatlerde dışarıda olmayın’ diye uyarıyorlar. Biz işimizin başındayız. Kente ve insanlığa hizmet vermek adına zamanla yarıştığımız için tabii ki çalışıyoruz. Ancak bu uyarıları vatandaşlarımızın dikkate almasını istiyoruz. Vatandaşlarımız dikkat etsinler. Başka uyarılar da gelmekte. Çok aşırı sıcakların ortaya çıkardığı basınç değişiklikleri, Meteorolojinin verdiği bilgilere göre, önümüzdeki hafta veya gelecekteki zaman dilimi içerisinde yine aşırı yağışlar gelebilir. Belediye olarak dere ıslah çalışmalarına yoğun şekilde devam etmekteyiz. Daha önce problemlerin yaşandığı Cendere Deresi’nde, ıslah ettiğimizden beri artık taşkınlar ve buna bağlı sorunlar yaşanmıyor.” ifadelerini kullandı.

Paylaş