Robotik Futbol Takımı NEUIslanders Adaya Döndü

70
reklam alani

Robotik Futbol Takımı NEUIslanders ekibi, Japonya’nın Nagoya kentinde düzenlenen ve 9’uncu sırada tamamladıkları robotik futbol dünya kupası RoBOCup 2017’nin ardından adaya döndü

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, ekip 12 gün kaldığı Japonya’dan yaklaşık 40 saat süren yolculuğun ardından adaya ulaştı.

Takım kaptanı Ersin Aytaç, adaya dönüşte görüşlerini paylaşarak, 6 sene önce başladıkları RoboCup’ta koydukları hedeflere hiç şaşmadan ulaştıkları için çok memnun olduğunu belirtti.

Daha Akıllı Robotlar Geliştirilecek… Sıfırdan Yapay Zeka Yazılacak…

Dünya kupası sonrası ekip üyelerinin kendi içlerinde toplantı yaparak turnuva hakkında ve gelecek dünya kupası için planlarını yaptığı kaydedildi.

Takımın yapay zeka sorumlusu Nurullah Akkaya, 2018 yılında düzenlenecek olan Dünya Kupasında ilk 4’te yer alabilmek adına takımı yöneten yapay zekayı sıfırdan yazarak daha ofansif bir robotik futbol takımı yaratacaklarını söyledi

Takımın elektronik sorumlusu Görkem Say da robotların üzerinde bulunan ana kartı daha güçlü bir mikro işlemci ile değiştirerek daha akıllı robotlarla ofansif taktiği destekleyeceğini belirtti.  Robotlarla komünikasyondan sorumlu olan Mustafa Arıcı ise Robotik futbolun çok hızlı oynanmasından dolayı, yapay zeka ve robotlar arasında olan wifi bağlantıda yaklaşık 30ms’lik bir hızlandırma yaratılacağını, bununla birlikte rakiplerine göre hem daha hızlı işlem yapan, hem de daha hızlı haberleşen bir takım yaratılacağını anlattı.

Takımın en genç üyelerinden olan aynı zamanda Yakın Doğu Üniversitesi 2017 mezunlarından Berk Yılmaz da, robot ana kartı ve motor sürücü yavru kartı arasındaki bağlantıları iyileştirerek daha verimli bir robot yaratmak için çalışacağını dile getirdi.

Ekip üyeleri adaya dönüşten sonra aralıksız olarak çalışacaklarını ve Kanada da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası’nda daha başarılı olacaklarına inanç belirttiler.

Paylaş