Saldırgan eşek, eğitimden geçecek

434
reklam alani

Lefke bölgesi köylerinden Taşpınar’da (Angolem) terör estiren bir eşek, geçtiğimiz hafta Pakistan uyruklu Yasin Malek isimli çobanı kolundan ısırıp, hastanelik etmişti.

Bu olay, eşeğin ilk vukuatı değildi… Daha önce de Lefke ve Doğancı’da birkaç kişiyi ısıran eşek, bölgede büyük korku saldı.

KIBRIS Gazetesi’nde “Saldırgan eşek köylüyü korkuttu” başlığıyla yayımlanan habere, hayvan severler duyarsız kalmadı. Taşkent Doğa Parkı ve Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği yetkilileri, saldırganlığıyla herkese korku salan eşeğe sahip çıktı.

Eşeğin Taşkent Doğa Parkı alanı içerisindeki Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi’nde koruma altına alınacağı, sağlık kontrolünden geçirilip, gerekli eğitimler verilerek uysallaştırılacağı öğrenildi.

Taşpınar Muhtarı İzzet Erçağıl, eşeğin bölgeden gitmesiyle köylünün rahat nefes aldığını belirtti.

Uysallaştırma iğnesi yapıldı

Taşkent Doğa Parkı ve Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği yetkilileri, Taşpınar Muhtarı İzzet Erçağıl ve eşeğin sahibi Mehmet Karanlık’la iletişime geçti ve olayla ilgili bilgi aldı.

Dün dere kenarında bağlı bulunan eşeği almaya giden hayvan severler, eşeği doğa parkına taşıyabilmek için büyük çaba harcadı. Eşeği sakinleştirmek ve taşıyabilmek için her türlü ekipmanı yanlarında bulunduran hayvan severler, eşeği sakinleştirmekte bir hayli zorlandı. Eşek, önce gıdayla sakinleştirilmeye çalışıldı ancak bu adım başarılı olmayınca, gerekli güvenlik önlemleri alınarak hayvana uysallaştırma iğnesi yapıldı.

Kısa süre sonra uysallaşan eşek, arabaya bindirilerek doğa parkına götürüldü.

Basat: Neden saldırgan olduğunu araştıracağız

Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat, Hayvan Hakları Derneği’yle işbirliği içinde saldırgan olduğu belirtilen eşeğe sahip çıkmaya karar verdiklerini söyledi.

Eşeğin doğa parkında bulunan Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüleceğini belirten Basat, eşeğin sağlık kontrolünden geçirilip, neden saldırgan tavırlar sergilediğinin araştırılacağını ifade etti. Basat, amaçlarının eşeği daha sağlıklı bir duruma getirmek olduğunu söyleyerek eşeğe eğitimler verilerek uysallaşmasının sağlanacağını kaydetti.

Karanlık: Beni de omzumdan ısırdı

Eşeğin sahibi Mehmet Karanlık da eşeği altı ay önce Doğancı’da bulunan bir kişiden aldığını ama saldırgan olduğunu bilmediğini belirtti.

Karanlık, eşeğin Lefke ve Doğancı’da da birilerini ısırdığını ifade ederek kendisini de omzundan yaraladığını anlattı. Karanlık, eşeğine sahip çıkıldığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Paylaş