Lefkoşa’da Yeteri kadar otoparkımız var, kullanımı yüzde otuzu geçmiyor

210
reklam alani

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Trafik Zabıta Birimi sorumlusu Türkay Klermo, Lefkoşa’da yetersiz otoparktan dert yanan vatandaşlara; “Yeteri kadar otopark sayımız bulunmaktadır, fakat kullanımı yüzde otuzu geçmemektedir” diyerek yanıt verdi.

Vatandaşların otoparkları kullanması gerektiğini söyleyen Klermo, vatandaşların bilinçli hareket etmesi halinde, park cezaları konusunda da sıkıntıya düşmeyeceklerini belirtti.

LTB Trafik Zabıta Birimi Sorumlusu Türkay Klermo, 2004 yılının mayıs ayında kurulduklarını ve yaklaşık 13 yıllık geçmişlerinden bu yana olumlu yönde yol kat ettiklerini ifade etti.

Klermo: “13 yıllık geçmişimizi değerlendirecek olursak, vatandaşlarımızın her geçen gün trafik kurallarına daha çok dikkat ettiklerini söyleyebiliriz. Bu bizi ciddi anlamda mutlu etmektedir. Trafik Zabıta Birimi’nde çalışan arkadaşlarımız asla ceza yazmayı düşünerek hareket etmemektedir. Bunun çok net şekilde bilinmesini istiyoruz” dedi.

“Artan nüfusla birlikte araç sayısı da arttı”

Türkay Klermo, artan nüfusla birlikte trafiğe çıkan araç sayısında da artışın olduğuna dikkat çekerek, sadece binek araçların ya da ticari araçların değil, üniversite araçlarının sayısında da artışın olduğunu belirtti.

Klermo, “Şehir planlamaları yapılırken bunların hepsi hesaplanıyor. Fakat sonradan gelişen nüfus artışları bu planları bozuyor. Daha sistemli bir şekilde ilerlemek için gerek okulların öğrenci sayısının gerekse de yurtdışından gelen çalışan personel sayısının iyi şekilde belirlenmesi gerekmektedir” diyerek trafikte oluşan kalabalığın artan nüfusla doğru orantıda arttığını söyledi.

“Vatandaştan sert tepki görüyoruz”

Trafik zabıta personellerinin, hatalı park eden vatandaşlara ceza yazdıklarında, vatandaşlar tarafından hakaret, kaba kuvvet ve ağza alınmayacak sözler sarf edildiğine dikkat çeken Klermo, “Bu tip konular gerçekten üzücü. Unutulan bir şey var; bizler de birer vatandaşız, yani ‘insanız’. Bu sözlere ve şiddetlere maruz kalmak ciddi anlamda üzücü oluyor. Kimse bu sözleri duymak istemez” dedi.

Paylaş